Møt Ella Fitzgerald, the First Lady of Song!

Ella Fitzgerald er en av verdens mest berømte jazzsangerinner, og med en slik nydelig stemme er ikke det rart! Lille Ella vokste opp i New York, omgitt av musikk og dans. Moren hennes døde mens Ella fremdeles var veldig ung, så hun ble sendt til en veldig streng skole. Der likte hun seg så dårlig at hun til slutt rømte. Etter å ha vunnet en talentkonkurranse ble hun berømt og fikk synge med de aller beste jazzmusikerne på den tiden!

Boka om Ella Fitzgerald er en av flere i serien “Little people, big dreams” eller “Små folk, store drømmer” på norsk. Dette er en super serie å lese på engelsk for deg som holder på å lære engelsk, eller bare kan litt fra før. Setningene er korte og enkle, uten for mange vanskelige ord. Det er store, fine tegninger på hver side, også er det gøy å lære litt om kjente personer. 

Andre personer i serien er blant andre: David Bowie, Stephen Hawking, Audrey Hepburn og Frida Kahlo. Obs: En del av bøkene har blitt oversatt til norsk, men det er helt klart flere på engelsk!

PS: Visste du at Ella Fitzgerald bodde en liten stund på Stabekk?
Her kan du høre henne synge!

Lån boken på engelsk her, og her på norsk!

Ma Isabel Sánchez Vegara
År: 2018
Forlag: Lincoln Children’s Books
Sider: 29
Sjanger/serie: u, biografisk/Little people, big dreams

Translate »