Monstress vol. 1: Awakening av Marjorie Liu og Sana Takeda

«There’s more hunger in the world than love,» sier Maika Halfwolf sekunder før hun slakter ned en flokk hyener. Maika er beinhard. Som barn ble hun solgt som slave, og hun lærte tidlig at man må gjøre det man må for å overleve.

Samtidig er Maika livredd. Noen ganger blir hun overveldet av en sult som ikke gir seg før hun våkner alene og forvirret, fullstendig tilsølt av blod. Det eneste sporet hun har å gå etter for å prøve å finne ut av hva som skjuler seg i henne er halvparten av et fotografi.

Skapninger som er halvt menneske, halvt noe annet har alltid vært en del av folketroen og mytologien vår. Marjorie Liu og Sana Takeda klarer likevel med Monstress å skape noe annerledes enn mange av de andre bøkene og tegneseriene jeg har lest om slike skapninger.

Ikke bare er estetikken deres, som bærer tydelig preg av manga og steampunk, utrolig brutal og vakker på samme tid. I dette første volumet av serien skisserer de også opp et storpolitisk spill og en krig som ingen helt vet omfanget av.

Liu og Takeda har dessuten skapt noen minneverdige karakterer. Blant dem må nevnes The Supreme Mother, en slags ond, kvinnelig versjon av paven, og hennes kvinnelige inkvisitorer. I bakgrunnen lurer også de gamle gudene, svære beist som beveger seg rundt i verden uten å interagere med den. Enn så lenge, i hvert fall.

Vol. 5 av Monstress kom i 2020, vol. 6 er planlagt utgitt høsten 2021. Og hvis du ikke er overbevist allerede, så har selveste Neil Gaiman kalt den en vakkert fortalt historie om magi og frykt. Løp og lån!

Bestill tegneserien fra Bærum bibliotek

Translate »