Du vet en bok som nesten gir vondt i magen? Dette er en av de!

Anna alltid skilt seg ut, vært litt annerledes. Moren er samisk og faren er tyrkisk. Familien består av Anna og moren. Amanda er pen og populær, alle forguder henne. Likevel er hun Annas bestevenninne, uten at Anna (eller vi) egentlig kan forstå det. Hvorfor henne, av alle på hele skolen? Likevel har det alltid vært sånn. De har vært bestevenner så lenge Anna kan huske. Og det var fordi Amanda bestemte det når de gikk i barnehagen sammen.

Ganske raskt skjønner vi at Amanda har overtaket på Anna, hun er faktisk ikke grei i det hele tatt. Gang på gang undertrykker hun Anna, snur om på alt som er bra og får alle komplimenter til å høres ut som noe negativt. Minner henne indirekte på at Anna ikke ville vært noen uten henne, så hun må bare passe seg. Og likevel er Anna glad i Amanda, for det er noe med henne som Anna trenger. Eller er det egentlig det?

Tilfeldighetene vil ha det til at Anna støter på Samuel, en nyinnflyttet gutt i nærområdet. Han blir interessert i Anna, og hun i han. Det begynner gradvis å gå opp for Anna at Amanda behandler henne dårlig, men det er ikke så lett å komme seg ut av et vennskap som man kunne tro.

Dette er en bok å sluke i et jafs! Den er spennende, og den er fæl. Anbefales!

Lån boka her eller på BookBites!

Translate »