Buffy By er talentfull -en selvbiografi av Ingeborg Arvola

Buffy er jenta som ikke kan spille ballspill. Ikke fordi hun ikke kan, men fordi hver gang hun spiller med en ball går noe galt. Som den gangen hun sparket ballen så hardt, at den ved et uhell traff rektor i bakhodet slik at hun måtte gå med krage rundt halsen. Eller den gangen hun sparket ballen i skrittet på Ludvig, ved et uhell altså.

I 6B på Refstad skole er Buffy den høylytte jenta i klassen og den eleven læreren, Randi, oftest må prate til. Allikevel er Buffy en glad og morsom jente som det er vanskelig å ikke bli glad i. Alle i klassen er glade i Buffy. Om hun bare kunne finne noe hun var flink til. På skolen får klassen i oppgave å skrive en selvbiografi. Buffy noterer små og store tanker rundt hverdagen hennes og hennes ønske om å bli skikkelig flink til noe, og det er på denne måten vi som lesere blir kjent med Buffy. Familien til Buffy har ikke mye penger, det er slett ikke sjeldent at Buffy og broren Bobby spiser knekkebrød uten pålegg til middag. Når Buffy finner ut at hun er et naturtalent i slalåm, må hun finne ut hvordan hun skal få råd til å bli med på den store turen til Hafjell.

Buffy By er talentfull er en veldig fin, morsom og også litt sår historie om en jente som bor i rike Norge i en fattig familie. Allikevel er Buffy en evig optimist og det er dette som gjør boken så sjarmerende.

I 2019 ble Ingeborg Arvola tildelt Kulturdepartementets litteraturpris for Buffy By.

Lån boka her

Translate »