Pitbull av Anne Mette Hancock

Journalist Heloise Kaldan bedriver research i forbindelse med en artikkel om Røde kors’ våketjeneste, der frivillige tilbyr seg samtaler/samvær med mennesker på dødsleiet. Eloise blir  venn med kreftsyke Jan Frischof fra Sønderjylland. Mannen bærer tydeligvis på store hemmeligheter som tynger han, men klarer ikke å uttrykke hva det dreier seg om. Heloise oppfatter noe som ligner på Mazo rek, og da vekkes krimjournalisten i henne. Hva er skjedd i denne mannens fortid? Heloise lar i hemmelighet artikkelen ligge «på is» og drar til Sønderjylland, der hun også selv har sine røtter.

Men hvor lurt er det å begynne å rote rundt i gamle, uoppklarte forsvinningssaker og drap?

I tillegg til et supert plot, dreier det seg her om soning av skyld og syndsforlatelse. Tør man gå i graven med en stor, uoppgjort bør på sine skuldre? Hancocks historie er velregissert, og det er det spenning på både det indre og det ytre plan, uten at hun mesker seg med bestialske skildinger. Hun er spesielt god på troverdighet i skildringen av hovedkarakterene. Man blir veldig glad i den utålmodige Heloise og den sindige, godt voksne politietterforskeren Erik Schäfer, som fryder seg når yngre, selvsikre og arrogante jyplinger tar feil. Det profesjonelle samarbeidet mellom Heloise og Erik går hånd i hånd med deres private vennskap, der Heloise stadig stikker innom Erik og hans elskede Connie. Skildringen av landskapet i Sønderjylland er god turistreklame, der man ser for seg det vakre landskapet med de store, herskapelige husene, som er å få kjøpt for en brøkdel av prisene i København. Dette er et område den Sønderjyllandske Hancock kjenner svært godt. Romanen kan dessuten by på en kjærlighetshistorie, for det finnes jo et ordtak som sier at gammel kjærlighet ruster ikke.

«Ovenikøbet» serverer Anne Mette Hancock oss en overraskende slutt.

Dette er 3. bok i en serie.  Anne Mette Hancock, som er journalist, brakdebuterte i 2017 med Likblomsten, som tok Danmark med storm.  Hun ble hedret som årets krimdebutant i hjemlandet, men dessverre  har hun ikke fått den fortjente oppmerksomhet i Norge, siden det  ofte er de samme forfatterne som blir omtalt.  Det er slett ikke alltid de mest profilerte som  er de beste.

BESTILL BOKEN

Translate »