Skare av Aleksander Kirkwood Brown og Thomas Falla Eriksen (ill.)

Det er tolv år siden jorda ble truffet av en massiv asteroide. Teknologien brøt sammen, klimaet endret seg dramatisk og folk ble tvunget til å overleve som best de kunne. I et nedsnødd Norge bor jenta Skare med familien sin. De har bare hytta, litt hermetikk og hverandre, men det er nok. Helt til den dagen en bevæpnet gruppe på snøscootere ankommer og krever det lille de har. Familien forsøker å sette seg til motverge, men taper kampen, og får en umulig oppgave: Gå over skaren til en fjellknaus noen hundre meter borte, uten å tråkke gjennom, og de skal få leve.

Fem år senere streifer Skare rundt sammen med einstøingen Leo, en mann med få ord, en mørk fortid og klare regler for å overleve. Når de igjen møter på banden som drepte Skares familie, må hun ta et valg: hevn eller tilgivelse?

Dette er en visuelt nydelig bok, som ikke har blitt mindre aktuell i en tid med pandemi og voldsomme klimaendringer. Når forholdene rundt oss blir ekstreme, når ressursene er begrenset – hvilke valg tar du?

Translate »