Shirley Jackson var en av 50-tallets aller største mysterie- og grøsserforfattere. Hun skrev en rekke romaner og noveller, både innen psykologisk spenning og overnaturlig grøss.

I filmen «Shirley» møter vi forfatteren i en mildt sagt dårlig periode. Ikke bare har Shirley skrivesperre, men hun har utviklet agorafobi og er dypt deprimert. Hennes professorektemann Stanley er ikke til mye hjelp. Og da han inviterer sin nye protesjé Fred og Freds gravide kone Rose til å flytte inn hos dem, så er scenen satt for et merkelig og ubehagelig drama.

Det er forholdet mellom Rose og Shirley som er det sentrale i filmen. Med sin skjønnhet og fruktbarhet, er Rose alt som Shirley ikke er. Litt etter litt kommer de to kvinnene nærmere hverandre, men ikke på en slik koselig bestevenn måte. For hva ønsker Shirley egentlig å få ut av dette vennskapet? Og hvorfor blir ekteparet Fred og Rose værende i huset, når stemningen er klaustrofobisk og utmattende? Slutten byr på flere tolkningsmuligheter, så jeg fikk lyst til å se filmen en gang til.

Regissør Josephine Decker har laget en film som er helt i Shirley Jacksons ånd. I tillegg så storspiller Elisabeth Moss (Shirley) og Michael Stuhlbarg (Stanley). Scenene de har sammen dirrer av sterke motstridende følelser. Odessa Young er strålende som Rose, en rose med torner.

«Shirley» kan du se på vår strømmetjeneste Filmoteket.no. Logg inn med lånekortnummer og pinkode, og se seks filmer i måneden. Vi har den også på biblioteket:

 

Er Shirley dvd-video inne på biblioteket?

Bekkestua. Voksenavd.

  • Eks. 1: På hylla, plassering DVD DVD

Sandvika. Voksenavd.

  • Eks. 2: På hylla, plassering DVD DVD

Eiksmarka. Voksenavd.

  • Eks. 3: På hylla, plassering DVD DVD

Bestill tittelen i Bibliofil

Translate »