Serieanbefaling: White Lotus (2021)

Vi er på en dyr hotellresort på Maui, Hawaii. Serien starter med en kiste som fraktes bort. Vi får ikke vite hvem den døde er, og mye av spenningen i serien ligger i å finne ut av hvem den døde er, og hva som har skjedd. Men dette er ikke en klassisk krimserie; det er morsom, satirisk pute-tv i tillegg.

Mye av humoren, men også brodden i serien ligger i samhandlingen mellom det NRK kalte «brekkekle rikfolk» og de som jobber på resorten. Det er ikke spesielt flatterende portretter av amerikansk overklasse, og det blir god tv av å se på at livene deres raseres. Likevel er de ikke endimensjonale karakterer – de er godt tegnet og godt spilt.

Tanya McQuoid spilt av Jennifer Coolidge har fått spesielt mye oppmerksomhet, og dukker opp i begge sesongene av serien. Tanya er søkkrik og bortskjemt men også naiv og søkende, og er en uforglemmelig karakter som tilfører serien både humor og hjerte. Ellers møter vi hotellpersonale som med stive smil prøver å holde fasaden mens alt rakner rundt dem, en familie på tur med to tenåringer og datterens venninne, og et nygift par på bryllupsreise.

Da denne serien kom følte jeg at vi fikk noe helt nytt. Handlingen er mørk, men alt annet er lyst. Fargene er skrudd opp på max, settingen er nydelig, været er deilig, menneskene er vakre. Med andre ord: en kontrast til de mange gode, men mørke seriene vi ser hvor alt er skyggelagt, i varehus og bakgater, og alltid i regnvær.

White Lotus-serien har foreløpig to sesonger, den første på Hawaii og den andre på Sicilia. Det går høylytte diskusjoner om hvilken som er den beste sesongen, og de kan ses uavhengig av hverandre. Likevel får du litt ekstra ut av sesong to hvis du har sett sesong en først.

Finn fram litt godis, lukk vinteren ute og sett av 6 timer til å se denne serien. Jeg lover du kommer til å ha lyst til å se «bare en episode til»! Og får du lyst til å se sesong to så er denne også tilgjengelig på biblioteket.

Er The white lotus . sesong 1 inne på biblioteket?

Bekkestua. Voksenavd.

  • Eks. 1: På hylla, plassering TV-SERIE DVD

Sandvika. Voksenavd.

  • Eks. 2: Utlånt, forfallsdato 18/03/2024

Bestill tittelen i Bibliofil

 

Translate »