Enkepalasset av Anne Nyheim.

Vera har pakket en piknikkurv og dratt ned til havnen. Det er sankthans og hun ønsker å feire med båtgjengen hun og mannen hadde som tradisjon å feire med hvert år. I år er det bare henne etter at mannen dro sin kos til Danmark for noen år siden, men hun lever i håpet. Ingen møter blikket hennes derimot, og snart står hun igjen alene på brygga med kurven sin. På vei hjem til det store, ensomme huset i åsen kommer hun forbi en bygård med den mest perfekte balkongen hun noen gang har sett. I håp om å få sett den på kloss hold finner hun ut til sin store glede at leiligheten er til salgs! Uten å ofre økonomien en eneste tanke marsjerer hun til eiendomsmegleren og forlanger å få kjøpt balkongen sporenstreks.

Leiligheten ligger i bygården som på folkemunne blir kalt «Enkepalasset». Her møter Vera etter hvert et knippe spesielle karakterer. Alle er de outsidere med forskjellige bakgrunner og forskjellige problemer, men etter hvert som året går, finner de et fellesskap i sitt utenforskap.

Med sitt artige persongalleri og flytende språk, var denne boken en fryd å lese. Alle kan vi føle oss ensomme og utenfor iblant, og denne boken setter denne følelsen på spissen. Misforståelser og svart humor gir den det humoristiske preget som gir den det lille ekstra.

Bestill boken her.

Translate »