At Roger Waters, hjernen bak de mange udødelige Pink Floyd-klassikerne, omsider utgir nytt materiale er å betrakte som en aldri så liten begivenhet. Etter at han forlot gruppen i 1983 etter «The Final Cut», har han kun utgitt 3 ordinære rockealbum. Det forrige kom for 25 år siden! «Is This The Life We Relly Want ?» er dermed det fjerde albumet fra mannen som alltid har vært engasjert og bitende samfunnskritisk. Det er derfor med stor spenning man snurrer den nye platen. Verden er mildt sagt forandret siden sist han ga lyd fra seg, og Waters selv er blitt en godt voksen fyr med 73 år på baken. Vi kan umiddelbart fastslå at mannen ikke er blitt noe mer likegyldig eller har meldt seg ut på noen som helst måte.
Roger Waters stemme er fortsatt karakteristisk sterk,bitende og refsende.
I «Picture That» henvises det til «Leaders with no fuckin` brains» og det skulle vel ikke herske noen tvil om hvem det siktes til i så måte.
Musikalsk flyter de sterke låtene over i hverandre og gjør at albumet nytes best som en helhet.
Produsent Nigel Godrich, best kjent for sitt mangeårige samarbeid med Radiohead, har holdt Waters fokusert og passet på ikke å overlesse albumet der Waters tidligere har hatt en tendens til å bli stillestående kjedelig eller overdrevent pompøs. Lydmessig er det en fryd å høre på. Moderne, relevant men likevel karakteristisk Waters-sound.
Best liker jeg personlig «Smell The Roses», som med sin lette, funky grunnrytme kan minne om klassisk Pink Floyd. Ellers synes jeg de tre siste låtene, som alle henger sammen, utgjør et suverent høydepunkt. Forøvrig dukker det opp nye detaljer og favoritter  hver gang jeg hører platen. Platen vokser.

«Is This The Life We Really Want ?» oppleves som en gavepakke til ihuga Pink Floyd-/ Roger Waters-fans i alle aldre. Vi får vel akkurat det vi forventer å få, selv om vi ikke lenger skal ta det som en selvfølge at vi skal få noe nytt som helst med tanke på mannens alder.

Dersom han følger nåværende utgivelsestempo vil Roger Waters være 98 år gammel neste gang han gir ut ny plate ! Men man skal jo som kjent aldri si aldri ?

Translate »