Ragnas hemmelighet av Ingrid Melfald Hafredal

«Ragnas hemmelighet» handler om en jente som heter Julia. Julia flytter fra Oslo og strever litt med å finne seg til rette ute på landet. Foreldrene hennes har alltid hatt lyst til å flytte til et sånt sted, med gårder, åker og jorder. Men det er ikke det Julia ville. Med en gang hun kommer til den nye skolen skjønner hun at det blir vanskelig å få venner. Den Julia har snakket mest med er Ragna, men det går mange rare rykter om henne og faren hennes.

«Ragnas hemmelighet» er en spennende ungdomsroman, det er en bok som kommer inn på mange forskjellige temaer, og det er en av grunnene til at jeg tror at mange forskjellige lesere kan like boka. Hoved emaet i boka er vennskap og følelsen av å være alene og redd. Boka er skrevet på en måte der du både får vite hva hovedpersonen Julia tenker og håper skjer, men også hva som faktisk skjer.

Personbeskrivelsene i boka er veldig bra, og det gjør at man lever seg inn i boka på en god måte. Handlingen er nesten i gang allerede fra starten. Ragnas hemmelighet er en ganske lettlest bok på grunn av at forfatteren ikke har brukt vanskelige ord. Men den har ingen illustrasjoner.

Ungdomsromanen «Ragnas hemmelighet» er skrevet av forfatteren Ingrid Melfald Hafredal. Boka ble gitt ut i 2020 og er en av de bedre romanene jeg har lest. En av hovedgrunnene til det er at historien er godt skrevet, og lett å leve seg inn i. Boka blir spennende på grunn av at det er ikke lett å forutse hva som skjer.

Denne boken passer for barn i alderen 11 til 14 år, på grunn av at det er lettere for dem å leve seg inn i boka og jeg tror de forstår historien bedre.

Skrevet av en elev på 7. trinn ved Eiksmarka skole

Translate »