Det er sikkert mange av dere som har sett den populære britiske krimserien Vera med Brenda Blethyn i hovedrollen. I hver sesong står hovedpersonen og hennes betrodde assistent overfor en rekke fengslende mordmysterier i Northumberland. Hvis du har lyst til å bli bedre kjent med denne absolutt ikke glamorøse etterforskeren Vera, så anbefaler jeg å lese Havnen.

Havnen er den første boken i serien om Vera som har blitt oversatt til norsk.

Rett før jul i Newcastle blir en passasjer funnet død på det overfylte toget. Passasjeren er en eldre, elegant kvinne. Hun heter Margaret Krukowski og i de siste årene bodde hun i småbyen Mardle. Dit drar Vera og kollegaen hennes Joe Ashworth for å finne ut hvem som kunne ha drept Margaret. Mens de er der blir enda en kvinne drept. Var det noe forbindelse mellom disse to kvinnene?

Havnen er en god engelsk krim. Man slipper heldigvis unna særlig mye blod og beskrivelser av tortur og drapsmetoder. Styrken til denne krimromanen er den spesielle stemningen og måten forfatteren tar oss ut på den engelske landsbygda på. Å lese Havnen kjennes som å vandre sammen med Vera gjennom gatene i Mardle med lukten av fish and chips i nesen.

Lån boken på biblioteket

I appen Bookbites finner du også e-bok.

 

Translate »