To av bibliotekets største skrekkfans har spilt inn podcast hvor de diskuterer sjangeren og anbefaler noen av sine store favoritter. Lytt her og les litt om titlene vi anbefaler og finn lenker for å bestille de under.

John Ajvide Lindqvist: Lille Stjerne
Skandinavias skrekk-konge kombinerer sosialrealisme, skandi-harry og kosmisk grøsssom bare han kan i denne romanen. Allsang på Skansen er kanskje ikke det stedet man først hadde tenkt å sette en grøsserroman til, men når en avdanket visesanger finner et mystisk barn med perfekt gehør i skogen og ser at her kan han fostre opp en fremtidig gullgruve i hemmelighet, setter han i sving utrolige hendelser.
Bestill boka fra Bærum bibliotek

John Ajvide Lindqvist: Papirvegger
Ajvide Lindqvist skriver ikke bare romaner, men han har også gitt ut flere samlinger med fortellinger. En favoritt blant disse er «Papirvegger» fra 2007. I de ti fortellingene viser Ajvide Lindqvist fram bredden sin. Fortellingene er skrevet mellom 2002 og 2005, og varierer veldig både i form og innhold. Han oppsummerer godt hva han prøver å vise gjennom disse tekstene, og etter min mening resten av forfatterskapet, i forordet: ”Hinnene som skiller oss fra vanviddet, tilfellet, monstrene er så tynne. Ikke mer enn papirvegger.»
Bestill boka fra Bærum bibliotek

Stephen King: Salem’s Lot
«Salem’s Lot» fra 1975 er nummer to i lista over Kings mange, mange romaner. Kort oppsummert handler den om en ung forfatter som returnerer til sin barndoms by for å kurere skrivesperren sin. Jerusalem’s Lot er en ordinær, rolig amerikansk småby til Mr. Straker ankommer og kjøper byens beryktede spøkelseshus og et butikklokale på vegne av sin mystiske sjef Mr. Barlow. Ikke lenge etter begynner folk fra byen å forsvinne. I likhet med mange andre av Stephen Kings bøker inneholder «Salem’s Lot» et stort persongalleri og en god skildring av småbylivet som ser rolig og pent ut, men som er alt annet enn det under overflaten. I følge King selv prøvde han å se for seg hva som ville skjedd hvis Dracula våknet opp i det tjuende århundret i en avsidesliggende amerikansk småby.
Bestill boka fra Bærum bibliotek

Susan Hill: The Woman In Black
Ordentlig gammeldags, guffen, melankolsk spøkelsesfortelling fra England. Denne boken kom ut på 80-tallet og ble på tross av sitt gammelmodige uttrykk en salgssuksess, en hit-film og en enda mer populær teaterforestilling. Men det er noe så klassisk over denne fortellingen at det nesten er merkelig den ikke har vært med hos lenger. En ung advokat blir sendt til et gods som bare er tilgjengelig å reise inn til når tidevannet er lavt for å gjøre opp boet etter en ensom enke. Men hvem er den svartkledde kvinnen som landsbyboerne nekter å snakke om som advokaten stadig vekk får øye på?
Bestill boka fra Bærum bibliotek

Michelle Paver: Mørketid
Denne boka handler om de forferdelige, mystiske hendelsene som finner sted i Gruhuken på Svalbard mot slutten av 1930-tallet. En gruppe på fem menn skal tilbringe vinteren der for å studere og rapportere om meteorologi, biologi og geologi. Allerede på vei til Gruhuken får gruppen hint om at det ikke er et yndet reisemål, men ingen vil si hvorfor. Heldigvis består gruppen stort sett av arrogante overklassebriter som ikke tar råd fra enkle sjømenn. Gruppen blir utsatt for ulykke etter ulykke helt til én mann er alene igjen i stormen og hører tunge skritt som nærmer seg inngangsdøren. «Mørketid» er et gullende godt eksempel på den typen grøss der bakgrunnsstøyen er iskald vind som rister i altfor tynne vegger og huskyer som uler gjennom den endeløse natta.
Bestill boka fra Bærum bibliotek

Vi vil også til sist anbefale et par av våre strålende grøsstegneserier for voksne.

Outcast
Gotisk sørstatskrim om en engstelig eremitt som vi snart forstår hvorfor det har gått så ille i livet – han har evnen til å drive ut demoner av besatte mennesker, og de har sine egne grunner for å oppsøke ham. Her er det et flott persongalleri og åndeløst driv, mesterlig servert av fortelleren som ga oss The Walking Dead.
Bestill bøkene fra Bærum bibliotek

Harrow County
“Utallige skrømt” av Cullen Bunn og Tyler Crook er første del av tegneserien Harrow County. Dette er en tegneserie som lukter svovel, brent kjøtt og blod. Stemningen blir satt fra start: «Folkene i Harrow County henrettet heksa, men hun var ikke lett å få has på. Hester Beck var blitt skutt, knivstukket, og mishandlet. Til slutt hengt.» År senere begynner den unge jenta Emmy å drømme om dyriske skrik og det som ligger begravd under det store eiketreet på bakkekammen over gården der hun bor. Onde krefter som har slumret er nå våkne igjen.
Bestill boka fra Bærum bibliotek

 

Translate »