Vi har den med oss bestandig, smarttelefonen er vår bank, musikkspiller, nyhetsformidler, kommunikasjonsmiddel og mye, mye mer. Mange av oss følger også med på flere forskjellige podcaster, produsert av både profesjonelle nyhetsformidlere og av amatører som har noe på hjertet. Å finne en podcast er lett, men å finne podcastepisoder som omhandler et bestemt tema, en person, hendelse eller finne episoder med en aktuell diskusjon kan være verre…

Men ikke nå lenger! Det er ikke ofte det kommer nye søkemotorer som virkelig gjør noe nytt. Listen Notes har per i dag registrert 332 452 podcaster og 18 443 976 episoder! Og best av alt, Norge er godt dekket.

Et søk på «Eirik Jensen» gir 85 treff, blant dem selvfølgelig Purk eller skurk fra NRK, men også en rekke andre spennende alternativer. Er du blant dem som liker Elena Ferrante kan du velge mellom 253 episoder. «Russian revolution» gir deg 219 episoder, og «albert einstein» er omtalt i hele 1672 episoder pluss to spesialpodcaster.

Eirik Jensen in podcasts Listen Notes

Hver episode gir deg en lenke til nedlasting av mp3 filen, lenke til selve podcasten i iTunes, en lenke til RSS feeden, og en lenke til podcastens nettside.

Det er Nick Douglas fra lifehacker India som har omtalt Listen Notes og han sier bla: «Listen Notes works great on mobile too, making the transition from result to podcast app much less painful: Just copy and paste the RSS link, or tap the iTunes link to open in Apple’s Podcasts app. Unfortunately, this only gets you to the podcast, not the specific episode, but that’s still better than any other search engine we used.»

Har du ikke kommet i gang med å lytte til podcaster ennå? NRK har en grei innføring.

Selv har jeg en samsungtelefon og bruker Podcast Addict som spiller. Fordelen med den er at i den kan du velge å søke i iTunes store podcastsamling selv om du har en androidtelefon. Podcast Addict  er ikke helt intuitiv i bruk, men NRK nevner også andre alternativer, så da er det bare å komme i gang!

Du finner Listen Notes i nettguiden under Lyd, film og bilde.

Tilbake til Nettguiden

Translate »