Vi får ikke dratt på hytta i år, men lese påskekrim i solveggen – det skal vi! Her finner du et utvalg nye kriminalromaner som kan lånes via vår app Bookbites. For å låne e-bøker eller e-lydbøker i appen, må du logge inn med lånekortnummer og pinkode. Send oss en epost (barum@barum.folkebibl.no ) dersom du trenger hjelp til å komme igang!

Krokodillevokteren av Katrine Engberg
Den unge kvinnen Julie Stender blir funnet drept i sitt hjem i København. Hun har et mønster skåret inn i ansiktet. Politibetjentene Jeppe Kørner og Anette Werner settes på saken, og oppdager snart en link til Julies utleier Esther de Laurenti. Den eldre kvinnen har brukt leietakeren sin i en uferdig mysterieroman, noe som resulterte i hennes død både på papiret og i virkeligheten. Men bevisene tyder på at Esther bare er en brikke i et uhyggelig spill. Politibetjentene begynner å nøste i de to kvinnenes fortid – og avdekker gradvis en hemmelighet som gjorde dem begge til et mål for en morder med stor hevnlyst. Dette er Katrine Engbergs debutroman.

Omslag DukkenDukken av Yrsa Sigurdardottir
Noen fiskere får en gammel dukke dekket av rur i fiskegarnet. Kvinnen som tar med dukken hjem, blir funnet død samme kveld. Fem år senere blir kroppsdeler fra et menneske skyllet i land. De viser seg vanskelig å identifisere. Huldar arbeider med et drap på en uteligger, mens psykologen Freyja undersøker anklager om overgrep på en barnevernsinstitusjon. Det skal vise seg at alle sakene er knyttet sammen av et forsvunnet vitne.

 

Omslag LupusLupus av Jens Henrik Jensen
Niels Oxen er Danmarks høyest dekorerte krigsveteran, men nå lever han et stille liv i leiligheten sin i Vangede. Han har et trøblete forhold til sønnen sin, men gleder seg likevel til å få besøk av ham hvert fjortende dag. Derfor ombestemmer han seg når han finner ut at et oppdrag han først sa nei til kan kombineres med en vinterferie med sønnen. Han skal til Jylland for å lete etter en forsvunnet gårdseier og tidligere departementssjef. Gården ligger ved Harrild Hede, hvor ulv har blitt observert. Det viser seg at flere ulver skal krysse Oxens spor i hans leting etter gårdseieren, og han blir ledet tilbake i tid til sin gamle makker Margrethe Francks mørke og farlige fortid. Dette er den fjerde frittstående boken i serien om Niels Oxen.

Alias av Eirik Wekre
Tråkka-ranet: 4. desember 1989 ranes en pengetransport i Holmenkollen for 7 millioner i kontanter. Vekterne får ingen alvorlige skader og ranerne forsvinner sporløst. Norgeshistoriens største uoppklarte ran er en tilsynelatende perfekt forbrytelse. Operafjell-ulykken: 29. august 1996 styrter et Tupolev Tu-154 fra Moskva inn i Operafjellet utenfor Longyearbyen på Svalbard. Samtlige 141 mennesker om bord omkommer, og tidenes verste flyulykke på norsk jord er et faktum. I 2018 omkommer den gamle sjefen i Politiets overvåkingstjeneste av et fall utfor en bergvegg i Kragerø. Hans tidligere protesje. Hege Tønnesen får i begravelsen mistanke om at fallet ikke var et uhell. Det viser seg at gamlesjefen har drevet sin egen private etterforskning av både Tråkka-ranet og Operafjell-ulykken. Tønnesen nøster videre i trådene, og det blir personlig når hun oppdager at skjulte krefter motarbeider hennes eget avansement i jobben hos Riksadvokaten. Snart befinner hun seg i livsfare. Om funnene blir kjent står landets sikkerhet og demokratiske institusjoner på spill.

X måter å dø på av Stefan Ahnhem
Denne boken starter der forrige bok «Motiv X» slutter. En gummibåt legger ut fra bryggen i Råå havn. Om bord er en mann med et sverd fastspent på ryggen. Oppdraget hans har terningene diktert han – et menneske skal dø. Hvem vet ikke en gang mannen selv. Det har vært flere kompliserte parallelle utredninger for Helsingborgpolitiet den siste tiden. De ansees som alle som løste, men når et nytt mordoffer dukker opp, innser de at alt de hadde trodd var feil. I denne boken får vi svaret på hvem terningmannen er.

Omslag Fornemmelse av skyldFornemmelse av skyld av Jan Mehlum
En krim med Tønsberg-advokaten Sven Foyn. Da advokatfullmektig Kristina Steiner forsvinner, tror ikke politiet at det ligger noe kriminelt bak. Kristina er ansatt i et velrenommert advokatfirma og står overfor et nytt sprang i karrieren da hun forsvinner. Hun er en kvinne som setter faget og karrieren først framfor folk og følelser. Kristinas foreldrene kontakter Sven Foyn da de ikke tror at hun er forsvunnet av egen fri vilje. Sven Foyn tar saken og føres inn i jussens mørke irrganger. 

Omslag KrattlandetKrattlandet av Chris Hammer
Presten Byron Swift dreper fire mennesker fra menigheten rett utenfor kirken i småbyen Riversend i Australia, før han selv blir skutt av en lokal politibetjent. Journalisten Martin Scarsden kommer til Riversend ett år senere for å skrive om hvordan byen har taklet tragedien. Ryktene om at presten var homofil var trukket fram som et motiv for drapene i hans egen avis, men han skjønner raskt at disse ryktene er usanne. Scarsden avdekker lokale hemmeligheter som noen ikke ønsker skal komme for en dag. Saken får en dramatisk vending da to tyske ryggsekk-turister, som har vært savnet siden skytingen, blir funnet drept i en innsjø. Martin Scarsden må sette alt inn på å finne sammenhengen mellom massakren og de døde turistene.

Omslag AvklaringeneAvklaringene av Hans Olav Lahlum
Vegard får en telefon om at faren hans Harald har blitt påkjørt på en skogsvei utenfor Hamar. Vegard haster til sykehuset, men når han kommer fram er det for sent. Politiet åpner etterforskning om et kriminelt forhold. Vegard har aldri virkelig kjent faren sin, selv om han alltid har vært til stede i livet hans. Nå er han nødt til å finne ut hvem faren virkelig var, og hva som skjedde med ham.

 

Alle omtaler er hentet fra Biblioteksentralen.no
Riktig god lesepåske!

 

 

 

Translate »