Dillstadbanden: Kunstkuppet av Jens Lapidus

Jonathan driver med oppfinnelser. Han er ikke populær og har aldri hatt med noen hjem fra skolen. Så begynner Zasha i klassen, og han bor tilfeldigvis i samme blokk. Guttene blir venner. En dag er klassen på tur til det moderne museet, for å se det omstridte kunstverket «Gullagurken». I museumsrestauranten oppdager Jonathan og Zasha to mistenkelige personer, som kommer trillende på et bord  med agurker og andre grønnsaker. De hører liksom ikke hjemme der, og sammen med den frekke viskelærkasteren Lotta, fotfølger de paret på trygg avstand.

BESTILL BOKEN FRA BÆRUM BIBLIOTEK

Dillstadbanden: Juvelkuppet

I den lille byen er det innsamling til den veldedige organisasjonen «Charity for children». På torget er det flere som selger ting, og et sted står en type med munnbind og store solbriller. Han selger edelsteiner.  Zasha blir fristet til å bruke alle pengene sine på en topas, som han legger i lomma si. Den forsvinner på mystisk vis.

Hvordan i huleste kan topasen forsvinne? Dillstadbanden har fått en nytt mysterium å løse.

Dette er krim for barn som er ferdig med lettlestseriene. Humor og spenning går hånd i hånd i disse bøkene, og de er utstyrt med flotte fargeillustrasjoner. Ellers handler det om vennskap, og forfatteren ønsker å formidle antirasistiske holdninger.

BESTILL BOKEN FRA BÆRUM BIBLIOTEK

Opphavet av Torbjørn Moen

Kristoffer finner en nøkkel i lomma på en gammel jakke etter faren, som sporløst forsvant da Kristoffer var 5 år. Det følger en rebus med denne nøkkelen, og rebusen fører han ut i jakten på sin tapte far.

Her er det spenning i bøtter og spann! Legg deg under teppet på hytta eller hjemme, ta frem påskeegget, og bli med Kristoffer på leting etter den leiligheten nøkkelen passer til. Mørke familiehemmeligheter avsløres. Og hvis du i tillegg liker å løse gåter og rebuser, er dette boken for deg.

BESTILL BOKEN FRA BÆRUM BIBLIOTEK

Trollfabrikken: opphavet 2

I bok nr. 2 finner Kristin og Kristoffer et lager med mobiltelefoner i kjelleren til farens mystiske leilighet. Det de ikke skjønner med en gang, er at disse telefonene er utstyrt med et sporingsprogram. Er det da så lurt å gå rundt med disse  mobiltelefonene?

I alle tilfeller kan det være lurt å være to når man skal løse mysterier – og særlig når man har en skuter til rådighet.

BESTILL BOKEN FRA BÆRUM BIBLIOTEK

 

 

 

Translate »