I morgen er alt mørkt: Brages historie av Sigbjørn Mostue

«Det er rart med disse små tingene. Du aner ikke hvor stor pris du setter på dem, før det er for sent.» Slik begynner Brages historie.

Brage er en helt vanlig tenåring som har et godt øye til Frida, er opptatt av dataspill, trening, fotball, ski og løping. Og vennene da, Tore, Khadaffi og Oliver. Ikke noe spesielt med det, helt normalt og helt greit. Du tenker ikke over hvor bra livet er, at du har det beste livet som finnes, ikke før alt forandrer seg.

«Det begynte med en melding fra Oliver: Sjekk greiene i Japan!» Horder på flere hundre gærninger går løs på mennesker med stokker og kniver. Noen uker senere er det nærmest krigstilstander i Japan og ingen vet hva som er årsaken til galskapen. Det går rykter om et virus som kan spre seg over hele verden. Skremmende, det blir nesten for mye å ta inn over seg og Japan er heldigvis langt unna. Snart rapporteres det om forrykte, som gærningene kalles, i USA og Afrika. Viruset har fått et navn, MTG. Vil de klare å stoppe det eller vil smitten snart spre seg til Europa og Norge?

Når ikke engang de voksne klarer å skjule engstelsen blir Brage virkelig redd. Folk begynner å hamstre mat og forberede seg. Det er nå de vanskelige valgene begynner, for ingen vet hvordan de best kan beskytte seg.

Spenningen i boka stiger raskt og tempoet er høyt hele veien.Brage blir gang på gang tvunget til å ta nærmest umulige valg. Det handler om å overleve og å utsette seg selv og andre for handlinger en normalt aldri ville ha begått. Som leser er det lett å identifisere seg med Brage og spørre seg hva en selv ville ha gjort i hans situasjon.

Historien er til tider brutal, men også skremmende realistisk. Hovedpersonene reflekterer over situasjonen og fremstår som ekte og troverdige fordi vi forstår valgene de gjør. Midt i alt dramaet er de bare vanlige tenåringer med hormoner og sterke følelser, hvor kjærligheten også spiller en rolle.

Dette er første bok i den dystopiske trilogien «I morgen er alt mørkt». Spenningen fortsetter i «Marlenes historie» og «Når historien slutter».

BESTILL BOKA FRA BÆRUM BIBLIOTEK!

Translate »