Gaming er noe mange er opptatt av, og her har vi bok som klarer det utrolige: å formidle en spennende historie om nettopp det!

Hovedpersonen Adrian er en lidenskapelig og god gamer. Han er leder for CS-GO-laget sitt, og de gjør seg klar til å delta i en stor turnering. Problemet er at han hater å gå på skolen, virkelig hater det. Når han først kommer seg dit, tar det ikke lang tid før han drar hjem igjen. Han har også veldig mye fravær, som truer karakterene hans. Raskt i handlingen forstår vi at Adrian har opplevd noe traumatisk som er grunnen til at sliter. Men han orker ikke flere runder med psykolog og BUP, derfor forteller han ikke foreldrene hvordan han egentlig har det. Selv ikke når de truer med å ta fra ham pc’en rett før spillturneringen… Innad i gaminggruppa pleier stemningen å være god (for de trenger jo sjelden møtes ansikt til ansikt), men så blir Adrian anklaget for å være keen på Jos, som sier hun elsker å spille med han. Er det hun, vennene eller foreldrene som blir Adrians redning?

Outlaster er en bok med mye spenning og driv. Forfatter Nina Borge har gjort god research til boken, og det er flere sekvenser med detaljerte beskrivelser fra spillet. Det formidler hun på en autentisk og god måte. Temaene er gaming og angst, og det hele er flettet svært godt sammen. Dette er ikke en fortelling som retter pekefingeren mot gamere, den gjør heller det motsatte og viser at gaming er sosialt og kan være bra for veldig mange. Men den viser også det finnes hjelp til de som trenger det, og at det finnes et liv i tillegg til skjermen.

Boken passer for deg som kanskje ikke er så glad i lese – men som liker nettopp gaming, for deg som liker realistiske fortellinger og for mammaen/pappaen som er bekymret for at ungdommen din spiller for mye.

Lån boken her, eller på BookBites (finnes også som e-lydbok).

 

Translate »