Sirile gentlemen søkes av Karin Brunk Holmqvist

Margit og Alma er to venninner på 79 og 81 år. De er også  naboer og som damene ofte spøker med var  «turene mellom husene (…) hyppigere enn avgangene til buss 571 mellom Tomelilla og Ystad».

Men hva skjer når Tomelilla kommune bestemmer seg for å bygge en ny vei tvers over Almas og Margits tomter? Damene blir tvunget til å flytte til Solgläntan aldershjem.  Etter at de tar aldershejmsbestyreren på fersken i armene på kommunalråden, kommer Alma med en listig plan. Damene blir selv overrasket over at de tør å opponere mot makten og at de faktisk har bein i nesa.

Karin Brunk Holmqvist  er kjent for sine humoristiske skildringer av mennesker. I sirile gentlemen søkes treffer vi mange forskjellige personligheter, alt fra stille damer på aldershjem som aldri sier sin mening til selvsikre, korrupte politikere. Alle takler det å bli eldre på sin egen, spesielle måte.

Sirile gentemen søkes er en humoristisk, varm bok om vennskap mellom to kvinner. Det er bok om håp og om at det er aldri for seint for forandringer i livet. Det er aldri for seint å skaffe seg livets første langbukse- med strikk i livet. Det er heller aldri for seint til å sette inn den første kontaktannonsen i avisen (riktig nok med feil- det skulle stått Virile gentlemen søkes ikke Sirile). Og det aldri, aldri for seint for kjærlighet.

 

Bestill boka fra Bærum bibliotek

Translate »