Jeg kaller deg Pjotr av Hanne Ramsdal

Lone møter Paul på fest hos felles bekjente. Hun liker ham umiddelbart, og han henne. De begynner å sende meldinger til hverandre på tross av at Lone har både samboer og datter. Det er uansett ikke Lone og Paul som sender meldinger, det er Olga og Pjotr. Olga og Pjotr som skriver på dårlig polsk-engelsk-norsk om hvor lyst de har på hverandre.

Rødmeverdige skildringer

Første gang jeg leste tekstutdraget på baksiden av boka tror jeg faktisk at jeg rødmet:

Olga: I will do my best to make you feel good before I go wild in fletta and force you in to backroom to sit on dick till pussy blown you away. Best regards Helpdesk 24.

Pjotr: Oh no. Now hard dick til spott and spe for everyone. Yes. Sit on soon. Yes. See soon. P.

Pjotr: Ps! I like the way this is going.

Selvfølgelig ble jeg nysgjerrig. Og det som i utdraget over minner om en erotisk novelle fra en 90-tallsutgave av Vi Menn viste seg å være et reflektert dypdykk i menneskesinnet.

Hvor langt er du villig til å gå?

Lone er sårbar og selvdestruktiv, et egoistisk og feilbarlig menneske som gjennom alteregoet Olga tillater seg å late som om hun ikke har en bekymring i verden. Lones samboer, Herman, er en trygg havn som hun har søkt tilflukt i. Han godtar at Lone noen dager ikke klarer å forholde seg til verken han eller datteren deres. Og Paul (i rollen som Pjotr) er en fluktvei ut fra det faste og trygge. En anledning til å la selvdestruktiviteten få utfolde seg fritt.

Jeg kaller deg Pjotr er en medrivende og til tider frustrerende leseopplevelse. Et innblikk i hvordan for mye trygghet kan føles begrensende for den som ikke er vant til det.

Bestill boka fra Bærum bibliotek

Finnes også som ebok i appen BookBites

Translate »