Hvilken nettleser bruker du? Jeg har Chrome som min faste nettleser. Tidligere var firefox min favoritt, og fortsatt er den god å ha i bakhånd. I tillegg bruker jeg av og til Opera, hvis jeg for eksempel vil plassere meg i USA og nå nettsteder som ellers er stengt for meg.

Men det var dette med utvidelser. Det finnes tusenvis av dem til de forskjellige nettleserne, og ofte er det vanskelig å velge. Wrike har i et blogginnlegg plukket ut 51 anbefalte utvidelser til Chrome. Her var det mange spennende verktøy du kanskje kan ha nytte av.

Awesome screenshot, min favorittutvidelse!

Dette fikk meg til å tenke på mine favorittutvidelser jeg tror flere av dere vil ha nytte av. Min absolutte favoritt som jeg bruker nesten hver dag er Awesome Screenshot. Med den kan du klippe ut akkurat det du vil ha skrevet ut eller lagret fra en nettside uansett hvor umulig den er. I tillegg kan du skrive, sette inn figurer, piler og tekst. Du kan «blure» eller markere tekst, tegne med farger og lage linjer. Helt nytt nå er at du kan kopiere film (opp til 30 sekunder gratis)! Finnes for både Chrome og firefox. Alle som har prøvd denne er begeistret.

Med Black Menu for Google får du enkel tilgang til alle de forskjellige verktøyene til Google. De jeg bruker mest er Translate, Maps, Play Store, Url Shortener, YouTube og Scholar.  Denne er for Chrome.

Har også en enkel RSS utvidelse i Chrome  Det finnes tilsvarende for firefox. Her kan jeg raskt se om det er nye poster i blogger og nettsteder jeg følger med på. Helt uunværlig.

Jeg har også lagt inn Google Translate som utvidelse i Chrome. Finnes også for firefox. Dukker det opp et ord jeg er usikker på, markerer jeg teksten og får oversettelsen.

Den siste jeg vil nevne er Search the current site (Søk på nettsted) som erstatter et dårlig søkefelt på en nettside, eller for effektiv søking på en nettside som ikke har søkefelt.

På slutten av oversikten til Wrike har de noen anbefalinger:

  1. Look for official extensions made by the companies associated with the service.
  2. Read the reviews and ratings.
    If an extension has malware or leads to a virus, users will speak up about it and bombard the review section with 1-star ratings and vehement warnings to potential victims.
  3. Look at how many people have installed it.
    Not as safe a judge as #1 or #2, but still a good gauge of whether an extension is safe.

Ikke velg for mange utvidelser, det vil gjøre nettleseren tregere. Fjern de du ikke bruker!

Tilbake til Nettguiden

Translate »