Mitt bankande hjarte av Alf Kjetil Walgermo

Amanda er snart fjorten år og forelska i David, den nye gutten på skolen. Livet er akkurat så fantastisk som det kan være når man er forelska, – selv om Amanda i grunnen ikke kjenner seg helt bra… Så skjer det dramatiske at hun på Sankthansaften besvimer i armene på David, som raskt tilkaller ambulanse.

Boka handler om hvordan vi klarer å leve med og forsone oss med alvorlig sykdom. Gjennom dagboka blir vi kjent med Amanda, – men kan kjærlighet settes på vent?

BESTILL BOKEN FRA BÆRUM BIBLIOTEK

 

Venneringen av Magnhild Bruheim

Her får du igjen møte vennegjengen fra den populære boka Ny melding. Bente og tre venninner er på hyttetur. De får høre om at det har foregått flere innbrudd og en voldtekt like ved hytta deres. Bente var mye på hytta da hun var liten og kjenner mange i bygda like ved. I tillegg kjenner hun til gamle historien om den unge jenta som ble funnet druknet. Det sies at hun skal gå igjen som et gjenferd.

En kveld får Bente en MMS fra et ukjent mobilnummer. Bildet er av henne og venninnene i hytta. En fremmed har stått utenfor og tatt bilde av dem… Venneringen er en bok om vennskap og krangling, forelskelser, spionering, mystiske beinrester, forfølgelse og mystiske MMS.

BESTILL BOKEN FRA BÆRUM BIBLIOTEK

 

Rebell Av Finn Øglænd

Alex er rebell. Det er i alle fall det han kallar seg. Alex bur i lag med mor si i Stavanger og blir kalla «Storhaugs skrekk». Han sit i kjellaren og spelar punkplater ingen har høyrt om, frå ei samling han har fått av faren som han aldri har møtt. Gjennom chatting på MSN finn han mystiske Julia. Dei planlegg å møtast, men visse komplikasjonar oppstår. Kva med Silje i klassen? Er kanskje Alex forelska i henne, og er det gjensidig?

Alex sender ein sms og får positivt svar. Kva skjer når Alex planlegg å møte begge to, på same dag? Og kva med Beate frå Vassøy og venninna hennar? Er ikkje dei også heilt greie damer?

BESTILL BOKEN FRA BÆRUM BIBLIOTEK

 

Happy  Av Linn T. Sunne

Mo og faren har flyttet til et nytt sted og Mo skal begynne på ny skole. For å bli populær, lyver hun og forteller at moren hennes er motefotograf i New York med leilighet på Manhattan. Hun forteller også at hun har en storebror som heter Marco og studerer i Australia.

Først blir klassekameratene veldig imponert, men så får noen nyss om at det hun sier er oppspinn. Da blir Mo frosset ut av alle unntatt Hanna. Dette er en skildring av ei jente som er i dyp sorg, men som i stedet for å snakke og gråte, fortrenger sannheten ved å lyve…

BESTILL BOKEN FRA BÆRUM BIBLIOTEK

 

Det kvite pulveret av Atle Hansen

Anders liker å gå turer i fjæra, enten han fisker eller bare pusler rundt, og en dag finner han en svart pakke. Han gjemmer den i den hemmelige grotten, hvor han pleier å være  sammen med vennene sine. Han forteller dem om funnet, og de mener det er narkotika. En av dem, Martin, fortøyer jolla si i vika ved en nedlagt fabrikk og vil undersøke litt. Han oppdager raskt en stor cabincruiser som ligger fortøyd, og går forsiktig om bord. Der finner han raskt flere pakker med det hvite pulveret. Plutselig står en høy, skallet mann med et langt arr i ansiktet halvannen meter fra Martin. Han ser skummel ut og lurer på hva Martin driver på med i båten hans.

BESTILL BOKEN FRA BÆRUM BIBLIOTEK

 

Kva tåler så lite, at det knuser om du seier namnet på det? av Bjørn Sortland

Markus blir forelska i Ingrid som han treffer på en fest. Hun er snauklipt, mystisk og fire år eldre enn han er. Hun virker sliten og fjern og vil først ikke ha noen kontakt med ham. Men han har bestemt seg for at de SKAL treffes og gir seg derfor ikke. Etter hvert som de blir kjent og blir kjærester,  viser det seg at hun bærer på en stor og alvorlig hemmelighet…

BESTILL BOKEN FRA BÆRUM BIBLIOTEK

 

Englefjes av Ingelin Røssland

Engel Winge har sommerjobb i lokalavisen. Hun har fått i oppdrag å lage en gladsak om en mann som har kjøpt hyttetomter og vil drive hotellvirksomhet. Engel legger fort merke til at her er det «ugler i mosen». Hun begynner å undersøke litt og det viser seg at utbyggingsområdene ligger for nært et fuglereservat. Dessuten ligger tomtene for langt ned mot sjøen, i forhold til forskriftene. Engel er tøff og vil gjerne avdekke sannheten, men avisredaksjonen vil ikke ha noe kritisk lys på saken. Hun holder likevel ikke det hun vet for seg selv.

BESTILL BOKEN FRA BÆRUM BIBLIOTEK

 

Triks av Bjørn Sortland

Boka handler om en 16 år gammel gutt som er forelsket i utvekslingsstudenten Janice fra Amerika, – som har bodd hos dem i snart ett år. Det er like før hun skal reise hjem igjen og han har ennå ikke fått vist hva han føler for henne. Han har ei god venninne, Ruth, som gir gode råd om hvordan saken kan fikses….

BESTILL BOKEN FRA BÆRUM BIBLIOTEK

Translate »