Outsiderne av S.E. Hinton

Forfatteren av denne elskede kultboka var bare 17 år når hun skrev den, og stadfestet nesten over natten nye gloser og konsepter til amerikansk ungdomskultur og motkultur. De sossete soc’ene fra den fine delen av byen kræsjer stadig vekk sammen med de fattige greaserne, som har olje i håret og som lever i frykt for barnevernet. I sentrum finner vi en gjeng som er knyttet sammen både av familieblod og blodet som er gytt i slåsskamper på gatene. Og i kjernen av kjernen er bestevennenen Ponyboy og Johnny Cade. I et fatalt møte med soc’ene blir guttene nødt til å legge ut på rømmen sammen, langt fra alt de kjenner, men til et sted hvor livet kanskje ikke er definert av hvilket klasselag du ble født inn i.

Denne boka er elsket av ungjenter i mange generasjoner. Her er det ømme, men tøffe unggutter som slåss, lider og finner trøst i hverandre. Forfatterens unge alder er tydelig i de store følelsene og dramatiske hendelsene, men det er bare en del av sjarmen. La hjertet ditt bli smeltet av outsiderne, du også!

Bestill boka fra Bærum bibliotek – vi har også boka på engelsk, og ikke minst filmversjonen med en ren parade av 80-tallets kjekkeste filmhelter – Ralph Macchio, Patrick Swayze, Rob Lowe, Tom Cruise, Matt Dillon og Emilio Estevez.

 

Translate »