Det er sommer på 2010-tallet i Oslo og vi møter Theodor, eller Theo, som skal begynne på profesjonsstudiet i psykologi til høsten. Han er 21, bor hjemme hos foreldrene på Røa og fester en del med vennene Victoria, Daniel, Kaia, Even og Håkon. Victoria er innlagt på psykiatrisk klinikk den sommeren, men skal snart hjem. Han klarer ikke å snakke med henne om selvmordsforsøket hennes, og klarer heller ikke helt å være der for henne.

Theo har en stor og mørk hemmelighet; han er homofil. Det vil han ikke at andre skal skjønne, og han vil i hvert fall ikke selv vite av det. Men da han møter Ulrik på en fest, oppstår det et helt spesielt vennskap, og etter hvert tør han å gjøre det han drømmer om. Men det er så hemmelig, og en høstdag reiser Ulrik til Argentina som planlagt. Skammen, savnet og selvforakten tærer på Theo, som fortsatt skjuler alt for omverdenen. Det er en roman som skildrer på en sår og fin måte det å forsøke og høre til i sin egen kropp, følelser og i verden, og om homofobi og eksistensiell ensomhet.

Boka er svært godt skrevet og den passer også godt for unge lesere.

Jonas Sundquist er født 1992, bor i Oslo og arbeider som redaksjonssjef i Psykologisk.no. Jeg tror du hadde likt Ulrik (2021) er hans første roman.

Jeg tror du hadde likt Ulrik kan bestilles her.

Translate »