Miss Blackpool av Nick Hornby

Barbaras høyeste ønske er å komme seg vekk fra Blackpool. Hun vil til London og bli skuespiller og få folk til å le, noe faren og tanten hennes er sterkt i mot. De vil at hun skal bli i Blackpool og stifte familie sånn som jenter bør gjøre, og som et siste, desperat forsøk på å få dette til å skje får de henne til å melde seg på skjønnhetskonkurransen Miss Blackpool. I det hun vinner går det opp for henne at tittelen vil binde henne til hjembyen for et år fremover, og hun gir den videre til andreplassen. Deretter pakker hun tingene sine og reiser til London.

I London treffer hun en agent som vil representere henne, men fortrinnsvis som modell og ikke som skuespiller. Etter stor overtalelsesinnsats fra Barbara går han med på å gi henne fire uker til å prøve å få seg en skuespillerjobb, før hun må gå i gang med modelloppdrag. Helt på slutten av de fire ukene får hun en audition for den kvinnelige hovedrollen i en komedieepisode, og plutselig er hun Sophie Straw, kvinnelig komiker i en mannsdominert TV-bransje, der kultursnobberiet står sterkt, og hvor det er viktigere å opplyse enn å underholde. Eller er det egentlig det?

Nick Hornby skriver som alltid varmt og humoristisk. Man blir glad i Sophie og de andre hovedkarakterene, og boken gir nok et ganske realistisk bilde på hvordan det var å være kvinne i underholdningsbransjen på 1960-tallet. Miss Blackpool tar et oppgjør med kultursnobberiet, det er rett og slett en bok som får deg til å le, og som også forsvarer sin rett til å gjøre akkurat det.

BESTILL BOKA FRA BÆRUM BIBLIOTEK

BESTILL BOKA PÅ ENGELSK

Boka finnes også som lybok og e-bok!

Translate »