De siste årene har flere av spillene jeg pleide å spille på PlayStation for rundt 20 år siden blitt «pusset opp» og relansert til PlayStation 4. Hurra for det! Særlig siden det å kjøpe spill til den første PlayStation-konsollen i disse tider er litt som å kjøpe eksklusiv vin.

De fleste PlayStation-spillene jeg spilte i barndommen møtte jeg først gjennom demodisker med utdrag fra forskjellige spill, som venninna mi på mystisk vis fikk tak i. Mange av disse spillene hadde jeg mest sannsynlig ikke satt like stor pris på i dag, men «Spyro the Dragon» er uten tvil fortsatt min type spill. Og få andre spill gjør meg så nostalgiske. Det måtte i så fall være «Crash Bandicoot» eller «Walt Disney World Quest: Magical Racing Tour», som var en slags Disney-versjon av «Mario Kart».

Men tilbake til «Spyro the Dragon». Den lille, rappkjefta dragen Spyro må redde alle de andre dragene, som er blitt forstenet av en slags slem ork som en av dragene slang dritt om på TV. For å bli dagens helt må Spyro fly og brenne seg gjennom verden etter verden, der han bekjemper slemminger, frigjør drager og samler poeng. For sånne som meg, som blir svimmel av enorme spillverdener med utallige oppdrag, som man vet at man kommer til å bruke utrolig lang tid på å bli ferdig med, passer spill som «Spyro the Dragon» perfekt. Musikken er hyggelig og dialogen er utrolig teit. Verdenene er varierte, oversiktlige og akkurat passe utfordrende. I «Spyro Reignited Trilogy» til PlayStation 4 får du dessuten de tre første spillene om Spyro i én og samme pakke. Bestill spillet fra Bærum bibliotek

Nå håper jeg bare at «The Adventures of Lomax» også blir pusset opp og utgitt til PlayStation 4.

Translate »