.

Her ser du noen av de siste blogginnleggene du kan lese i den nye bloggen til Bærum bibliotek.

NB! Nettguiden oppdateres ikke lenger!

Bærum bibliotek har nå relansert sin nettguide! Her finner du hjelp til mer effektiv søking i Google og omtale av flere gode søkeverktøy. Det gjelder søkemotorer, nyhetssøk, søk etter bilder, lyd, video, vitenskapelige dokumenter, tidsskriftartikler, søk i og etter bøker mm.

Nå er det også knyttet en blogg med nyheter og søketips til nettguiden. Foreløpig kan dere lese om bla falske nyheter, å søke etter ord som ligger nær hverandre, Jurn – et hjelpemiddel til å finne open access dokumenter o.a.

I en tid hvor flere og flere får nyheter tilpasset sine interesseområder og «likes», tusenvis av falske nyheter spres hver dag via facebook, og treffene i Google tilpasses dine søkevaner, da er det ekstra viktig å kunne søke slik at du kan få frem alternative synspunkter og blir i stand til å avsløre de falske nyhetene.

Vi håper derfor at nettguiden vil bli brukt av mange, ikke minst vil jeg tro at lærere, elever og studenter vil ha nytte av den. Vi tar gjerne imot kommentarer, tips og annet. Skriv da til lasse@barum.folkebibl.no .

Du finner nettguiden under E-bibliotek på vår nettside.

 

Translate »