Bokforside: Øverst er to mennsker i en robåt; en eldre mann og en ung jente. De ser ned i havet. Over dem buer en stor hale med pigger. Under står tittelen: Krypto : Ned i dypet. To store øyne under havoverflaten ser rett på oss.Ned i dypet av Hans Jørgen Sandnes

Ned i dypet er den første boken i tegneserien Krypto. De er skrevet og tegnet av Hans Jørgen Sandnes. Boken handler om en jente med navn Ophelia som flytter til en by som heter Saltvik. Der møter hun en fisker med navnet Bernard. Det viser seg at de har samme interesse for kryptozoologi og de blir gode venner. Men en kveld på brygga ser Ophelia noe rart. Hva var det?

Jeg syntes boken var spennende fordi personene i boka var litt spesielle og at det skjedde uventede ting. Det var også mye action, og det ble bare bedre når illustrasjonene var gode. Det var mange lydord og bra plasserte snakkebobler. Det gjorde sånn at jeg levde meg inn i handlingen.

Handlingen skjer i kronologisk form men har et spennende tilbakeblikk for å fortelle hva som egentlig skjedde med gutten som forsvant. Jeg likte det fordi da ble det lett å følge med i handlingen.

Jeg syntes boken passer for barn over 7 år fordi det en lettlest bok med gode bilder som er fin for nybegynnere og de som sliter med å lese. Det kan være noen ord som kan være litt vanskelige å forstå.

Skrevet av en elev på 7. trinn ved Eiksmarka skole

Translate »