Jeg elsker å lese bøker. Men i perioder klarer jeg bare ikke å konsentrere meg nok til å ta fatt på en bok. Da finnes det heldigvis en hel verden av fantastiske tegneserier der ute! Her er en liste over seks veldig forskjellige og veldig lesverdige tegneserier:

 

Julie Maroh & David Homel: Body Music

Julie Maroh er kanskje mest kjent for tegneserien Blå er den varmeste fargen (som også er filmatisert)– en vakker kjærlighetshistorie om to unge, franske jenter. I Body Music fortsetter Maroh å portrettere kjærlighet og lidenskap gjennom en rekke korte, såre og fine historier om kjærlighet i alle tenkelige farger og fasonger. Reserver serien fra Bærum bibliotek.

Forsidebilde til bind 1 i Saga av Brian K. Vaughan

Brian K. Vaughan & Fiona Staples: Saga

Saga er en episk romsaga som har alt, blant annet noen av de kuleste karakterene jeg har vært borti. Hvem skulle ikke ønske seg en kompanjong som Lying Cat, den svære katten som nøkternt uttaler «Lying» hver gang noen forteller en løgn? Vi har volum 1-8 på Bærum bibliotek, men volum 9 slippes rundt disse dager. Jeg gleder meg! Reserver volum 1 av serien fra Bærum bibliotek.

Forsidebilde til Gelé av Ida Eva Neverdahl

Ida Eva Neverdahl: Gelé

Ida Eva Neverdahl er sprø som en kjeks. Og ler du ikke av å lese Gelé, er det noe galt med deg. Reserver serien fra Bærum bibliotek.

Forsidebilde til bind 1 i Ms. Marvel av G. Willow Wilson

G. Willow Wilson & Adrian Alphona: Ms. Marvel

Ms. Marvel (eller Kamala Khan som hun egentlig heter) er den unge, pakistansk-amerikanske jenta som tilfeldigvis blir superhelt og må redde byen sin og de hun er glad i. Samtidig må hun prøve å opprettholde inntrykket av at hun lever et helt vanlig liv sammen med sin muslimske familie. Dette fører til mange uheldige situasjoner, og Kamala må stadig rote seg ut av trøbbel hun selv har rotet seg inn i. Kamala er en supersjarmerende og keitete tenåring, med sterk rettferdighetssans og utrolig bra humor. Serien er kommet til volum 9. Reserver volum 1 av serien fra Bærum bibliotek.

Forsidebilde til The Dream Hunters av Neil Gaiman

Neil Gaiman & Yoshitaka Amano: The Dream Hunters

The Dream Hunters er en utrolig gjennomført og vakker tegneserie. Historien er en del av Neil Gaimans velkjente Sandman-serie, men den står helt fint på egne ben. The Dream Hunters er illustrert på mesterlig vis av Yoshitaka Amano, og dette er virkelig en av de tegneseriene man får lyst til å blåse opp og tapetsere leiligheten sin med. Illustrasjonene følges av Gaimans drømmende og lavmælte historie om en rev som forelsker seg i en munk på en øde fjelltopp i Japan. Reserver serien fra Bærum bibliotek.

Forsidebilde til Futen av Øystein Runde

Øystein Runde & Knut André Solberg: Futen

Øystein Runde blander figurer fra sagn og eventyr med gladvold og humor, og det funker så utrolig bra. Et av de beste eksemplene er når Futen dukker opp for å forskriftsregulere Draugens båt. Draugen har nemlig hatt litt god råd i år, og har derfor investert i en hel båt, selv om han ifølge sagnet skal ro en halv båt. Rett skal være rett i Futens verden, så han er kommet for å sage båten i to. Draugen prøver å forsvare seg, men Futen stopper han: «Æpæpæp! Ikkje mane skjær på futebåten! Då blir det straffegebyr!» Reserver serien fra Bærum bibliotek.

Translate »