Stillheten av Don Delillo

«Jeg vet ikke hva slags våpen som vil bli brukt i tredje verdenskrig, men fjerde verdenskrig kommer iallfall til å bli utkjempet med treklubber og stein». Dette sitatet er hentet fra Albert Einstein, og er plassert i begynnelsen av den siste romanen til Don Delillo, som har fått tittelen Stillheten. Mange mener at Don Delillo er en av de viktigste nålevende amerikanske forfatterne.

Tenk deg at du sitter og ser på noe av det beste du vet på tv, dere har laget god mat som dere snart skal spise og venter på et vennepar som kommer på besøk. Så, plutselig, går skjermen i svart, det samme gjør telefonen din, og alt annet lys i huset. Og når du ser ut på gaten er alt lys borte.

Det er dette som skjer i Stillheten. Max sitter og ser på Super Bowl i en leilighet på Manhattan. Hans kone, fysikkprofessoren Diane, og hennes tidligere elev, Martin, er der sammen med ham. Plutselig blir skjermen svart, mobilene deres er døde, alt blir mørkt, de skjønner at det har skjedd en katastrofe, men ikke helt hva den består i. De har kun hverandre, og de må snakke sammen. De merker stillheten. Dette er en interessant og annerledes liten roman som stiller en del spørsmål. Hva om all teknologi plutselig forsvant? Hva er vi mennesker da?

Sitat fra Stavanger Aftenblad: «Det er så godt gjort at man koser seg når verden går under.»

Lån boken på biblioteket.
E-lydboken kan du låne via vår app Libby.

 

Translate »