Ønsker du å benytte deg av Bærum bibliotek utenfor betjent åpningstid, kan du registrere deg som bruker av Meråpent bibliotek. Hittil har dette krevd at du besøker biblioteket i åpningstiden for å signere en avtale, men nå har det blitt mulig å også signere denne avtalen digitalt med ID-porten.

Med tilgang til Meråpent bibliotek kan du benytte bibliotekets lokaler på Bekkestua, Rykkinn, Eiksmarka og Høvik fra klokka 8 til klokka 22 hver dag hele året, inkludert helger, helligdager og ferier. Her kan du låne og levere bøker, hente reservert materiale, lese bøker og tidsskrifter, bruke PC eller trådløst internett, skrive ut, eller benytte lokalene på annen måte. Tjenesten har 18 års aldersgrense.

Du kan signere Meråpent-avtalen ved å logge deg inn i Mine sider eller i Bibliofil-appen. Logg deg inn med lånekortet ditt (du kan også benytte nasjonalt lånekort utstedt av annet bibliotek).

Dersom du ikke har et lånekort, trykk «Bli låner» for å opprette et nytt. Du må oppsøke biblioteket i betjent åpningstid for å få et fysisk lånekort, men du finner en digital kopi av lånerstrekkoden din i appen og kan derfor ta i bruk lånekortet med en gang etter registrering og signering.

Etter innlogging kan du gå inn på «Min profil» og trykke på Ja, gi meg tilgang til Meråpent bibliotek. Du blir bedt om å lese gjennom reglementet for bruk av Meråpent bibliotek og må krysse av for at du godkjenner dette. Når du trykker «Godkjenn», blir du sendt til ID-porten, hvor du bruker BankID eller MinID for å signere avtalen.

For å benytte Meråpent må du ha en firesifret PIN-kode tilknyttet lånekortet ditt. Dersom du ikke har en PIN-kode, eller du ikke husker hva denne er, kan du fra «Min profil» også opprette en ny.

Det er selvfølgelig fortsatt mulig å komme til biblioteket i åpningstiden og signere en fysisk Meråpent-avtale om du foretrekker det.

Translate »