Bokens forsideMysteriet med trusselmeldingene av Hanne Kristin Rohde

Denne boken er del fire av serien Blålys. Dette er en spennende krimserie med fem bøker du burde lese. Bøkene handler om Astrid og vennene hennes som stadig får nye mysterier å løse.

Denne krimboken handler om Astrid og Yusuf. En dag begynner Yusuf å motta trusselmeldinger fordi han er mørk i huden. De bestemmer seg for å finne ut hvem som har sendt meldingene. Noen dager senere oppdager Astrid en mistenkelig mann som har kastet noe i en konteiner. Det Astrid ikke vet er at det som ligger i konteineren fører til et stort mysterium.

Jeg synes denne boka var kjempebra. Det er gode beskrivelser og flere høydepunkt i boken som er så spennende at du ikke klarer å legge den fra deg. Du kommer nærmere og nærmere løsningen for hver side, samtidig som boken tar uventede og nye vendinger. Boken tar opp det viktige temaet rasisme og at man alltid må ta det på alvor. Jeg vil anbefale denne boken for barn mellom 9-13 fordi den tar opp et viktig tema, er forståelig for denne aldersgruppen og lettlest.

Skrevet av en elev på 7. trinn ved Eiksmarka skole.

Translate »