ECHO IN THE CANYON-DVD (2019)

Her kommer et godt tips til deg som liker en god musikkdokumentar, stilfull filming og herlig 60-tallsmusikk:

Laurel Canyon er et område i California som fra midten av 60-tallet og utover var møteplass for fremtredende folk/rock-musikere som sto for utviklingen av det klassiske California-soundet i 60-tallets popmusikk (som f.eks The Mamas & The Papas California Dreamin`). Med utgangspunkt i at The Byrds blandet folk-musikken med elektriske gitarer blir vi tatt med på en fascinerende roadtrip rundt i denne tilsynelatende idylliske og alltid sommerlige delen av USA. Vår vert er Jacob Dylan (ja, det er sønnen, og han er farlig lik sin far på 60-tallet) på en rundreise og han cruiser rundt i en cabriolet og besøker gamle legender som forteller anekdoter og hvordan de opplevde denne vidunderlige, frie tiden da tidløs og søt musikk oppsto rundt hvert hjørne i Laurel Canyon. Fra Graham Nash til Joni Mitchell og fra Roger McGuinn til David Crosby osv. California ble en smeltedigel for alle som betød noe innen popmusikk.

Jacob Dylan er for øvrig en særdeles kul og tilbakelent programleder som setter intervjuobjektene i fokus og lar dem skinne og snakke ut uten å avbryte eller komme med teite spørsmål. Vi får møte Tom Petty i sitt siste intervju som ble filmet før han døde i 2017 og det er gjensyn med Brian Wilson som hadde fyllt opp hele stua med sand og et piano oppi der mens han skapte popmusikkens mesterverk Pet Sounds. I tillegg Ringo Starr, Eric Clapton, Stephen Stills, Michelle Phillips, David Crosby, Jackson Browne og John Sebastian. FOR et stjernegalleri!

Noe av det fineste ved filmen er scenene der Jacob Dylan samtaler med og fremfører sine egne tolkninger av de klassiske låtene sammen med bl.a Beck, Cat power, Regina Spektor og Fiona Apple.

Kunne ønsket meg hele konserten der disse låtene fremføres, ikke bare enkeltsanger innimellom, men det er bare fordi mye vil ha enda mer.

Filmen passer like bra for musikkinteresserte som ønsker å bli bedre kjent med fremragende 60-tallsmusikk som for folk som bare vil kose seg med en film med gode historier og bra musikk.

Filmen kan du låne på DVD hos Bærum bibliotek. Trykk her!

Staale Venstad

Translate »