Døgnåpent av Sayaka Murata

36-årige Keiko Furukura har jobbet hele livet i en døgnåpen kiosk. Hun begynte som 18-åring da hun studerte, og så ikke noen grunn til å slutte da hun var ferdig med studiene. Her har hun en manual å forholde seg til – en manual som forteller hvordan det er å være et «normalt» menneske. Hun har alltid hatt problemer med å passe inn, men i denne kioskjobben plukker hun opp væremåter og klesstilene til kollegene sine. Hun har også en vennegjeng fra studietiden hun besøker i blant for å kunne studere «normale kvinner i trettiårene». Ved å blande litt forskjellige stiler fremstår hun plutselig som normal nok!

Likevel er ikke dette nok. Som en kvinne «opp i årene» er det forventet at hun skal skaffe seg fast arbeid, og ikke minst en ektemann. Keikos ukonvensjonelle livsstil gjør hennes nære og kjære ukomfortable, så Keiko vurderer å føye seg etter det sosiale presset. Men vil det egentlig gjøre livet bedre?

Denne boken er både morsom, trist og engasjerende. Med en selvnarrativ hovedperson gir den oss et unikt innblikk i det indre livet til en som er litt utafor.

Bestill boka fra Bærum bibliotek

Translate »