Vi har spurt en rekke mer eller mindre kjente bæringer om de vil gi oss et boktips. Boktipsene legges ut på vår Facebookside og her på nettsiden. Forfatter Birger Emanuelsen våger seg på et tredelt boktips.

 

Først må jeg anbefale romanen «Herfra til Hiroshima» av Sunniva Lye Axelsen. Rett og slett fordi hun skriver morsomt, annerledes og glassklart om sider ved det norske samfunnet vi sjelden hører om.
Jeg vil også anbefale en litt eldre tittel, nemlig «Escape from Evil» av antropologen Ernest Becker. Det er en ufullført oppfølger til bestselgeren «Denial of Death», og tar for seg menneskets redsel for døden, og vår kamp for å leve evig. Selv om det er noen år siden jeg leste den, har jeg tenkt veldig mye på den disse siste ukene. Spesielt en setning klarer jeg aldri slippe taket i: «Each organism raises its head over a field of corpsessmiles into the sun, and declares life good.» [Vi har dessverre ikke bøkene til Ernest Becker her på Bærum bibliotek, men send oss en epost, så kan vi forsøke å låne inn fra et fagbibliotek].

Til sist må jeg få anbefale en bok jeg ennå ikke har lest, men som kommer i posten om noen få dager. Jeg gleder meg nemlig veldig til å lese «Kjære Grønland» av Ida Frisch. Hennes forrige bok var en stor leseropplevelse, og det jeg har hørt fra årets utgivelse lover bra.

Anbefalt av Birger Emanuelsen. Her finner du bøker utgitt av Birger.
Translate »