Ishavspirater av Frida Nilsson

Da Siris lillesøster Miki blir røvet av den beryktede piraten Hvithode, gjør hun det ingen har våget før henne. Hun begir seg ut på det livsfarlige Ishavet for å finne piratens øy og redde Miki.

Hun møter den snille skipskokken Fredrik som lar henne få jobbe om bord på Polarstjernen. Fredrik er stor og sterk, men bærer på en sorg. Det viser seg at Hvithode tok søsteren Hanna for tolv år siden. Barna som blir tatt til fange må jobbe i kullgruvene fra morgen til kveld, for Hvithode leter nemlig etter noe helt spesielt. Gruvebarna får lite mat og klarer seg ikke så lenge. Fredrik har mistet håpet om at Hanna er i live, men hvis han kan hjelpe Siri med å få Miki hjem vil det føles litt bedre.

Farene truer over alt og en dag kommer Siri og Fredrik bort fra hverandre. I en fattigslig verden der alle kjemper for å overleve, har Siri ingen andre enn seg selv å stole på. Hun møter både mennesker og eventyrlignende skapninger underveis. Noen må hun passe seg for og andre hjelper henne videre. Ulvejegeren Nanni, Einar med den lille kyllingen, Ungen og den godhjerta Jern-Anna dukker opp når hun som mest trenger mat og tak over hodet.

En skikkelig spennende fortelling om en heltemodig jente som trosser sin egen redsel for å redde den hun er aller mest glad i. Den har et rikt språk og en tidløshet som minner om eventyrenes magiske verden. Alle vet at det ikke finnes gigantiske havfruer og selunger med halvt menneskekropp, men helt sikre kan man ikke være. Det er den følelsen jeg får når jeg leser.

En bok som egner seg godt til høytlesning med en hånd å holde i når spenningen blir i meste laget.

BESTILL BOKA FRA BÆRUM BIBLIOTEK!

Vi har den også på lydbok

Translate »