Fullmåne av Frode Eie Larsen og Dag Otto Lauritzen

Hannah er hovedpersonen i denne boka, hun er en lovende juniorsyklist. Men for noen uker siden falt hun på sykkelen og brakk beinet. Hun må gå 6 uker med gips og mister verdifull trening fram mot et kretsmesterskap hun planlegger å delta i. – Hannah går på ungdomsskolen sammen med vennene Einar og Karoline og eier hunden Turbo .

Vennene oppdager  noe mistenkelig ved byens drikkevannskilde, Blanksjø. – Det har allerede stått i avisen at flere i Lillehavn og nabobyen  plutselig har blitt syke av noe legene ikke finner ut av. Det gir oppkast, diaré og noen ganger byller. Avisene spekulerer i om det er et mystisk virus, eller epidemi?

I starten av boka, er det bare 2 dager til Hannah skal ta av gipsen på beinet. Det er samme dagen som  vennegruppen er oppe ved Blanksjø og hunden  Turbo  graver  i jorden da noe mistenkelig dukker opp.

Det kommer fram en stram lukt og en etikett som tyder på at det er noe giftig som er gravd ned der.

De får faren til Hannah, som er politisjef, til å komme og se på det. Han tar med en jordprøve som blir analysert. – Det viser seg at den stramme lukten kommer fra et ugressmiddel. Faren tar ikke så stor notis av det, men Hannah og vennene går videre i etterforskningen sin, de tror dette er en større sak. De har en mistanke om at kanskje hele drikkevannskilden Blanksjø er forurenset av dette stoffet og gjør folk syke.

Vennegjengen tar til dels store sjanser ved å bryte seg inn, sent en kveld med fullmåne,  hos eieren av landområdet ved Blanksjø, Gerhard Fritzland,  for å finne ut mer. De har fått tak i en nøkkel til hovedporten, og herfra er boka proppfull  av  spenning, mens de er inne på forbudt område!

Fritzland har fått tillatelse til å etablere en søppelfylling på tomten sin for mange år siden og nå vil vennene prøve å finne denne som bevis på miljøforurensning. Blir de avslørt eller ikke? Finner de noe svar på hvorfor folk har blitt syke? Og får de gjort noe med det?

Parallelt med denne etterforskningssaken, får vi høre om Hannahs anstrengelser for å bli bra igjen i beinet. Målet er å kunne trene seg opp  igjen  så hun kan delta  i kretsmesterskapet i sykling. Den dagen Hannah skal ta av gipsen, bestemmer hun seg for å gå på krykker hjemmefra til sykehuset, på under 3 timer, som en del av treningen sin. Folk fra skolen og journalister følger med på dette prosjektet hennes. Flere ganger underveis tror hun at hun ikke  vil klare det. Men faren hennes følger rett ved henne i bilen og oppmuntrer staheten hennes underveis. Og hun greier å fullføre!

Til slutt i boka har Dag Otto Lauritzen skrevet et kapittel hvor han beskriver at han vet hvordan Hannah har det i en opptreningsperiode etter en skade. Han forteller om delmål underveis slik at veien fram ikke blir så lang  og til slutt dette mottoet : Det er i motbakke det går oppover!

Boken Inngår i serien «Mot og mysterier».

Lån boka her eller i Bookbites.

 

 

 

 

 

 

 

Translate »