Boken Midt i en rose handler om Stefan og faren, som begge sliter med å takle at moren til Stefan tok sitt eget liv. En vinterdag kommer Stefan over et brev som moren har skrevet før hun døde. I brevet finner Stefan ut at moren kanskje ikke drepte seg selv, men at noen drepte henne. Stefan finner stadig nye spor og løper rundt i Sveriges gater for å finne flere! Klarer Stefan å finne ut sannheten om moren?

Forfatteren Martin Widmark gjør en veldig god jobb med fine beskrivelser og bra språk. Boken er skrevet fra forfatterens synsvinkel og det passer veldig bra inn og gjør det lett å forstå fordi da kan man se veldig godt for seg hvordan hovedpersonen gjør alle sine bevegelser. Det er veldig mye tegninger i boka og det er veldig bra fordi da skjønner man handlingen litt bedre og man lever seg inn i boken. Tempoet i boken går kanskje litt for raskt. Det kan være dumt om du ikke klarer å få med alt, men man klarer fortsatt å følge godt med. Det som gjør boka så spennende er bruken av godt språk og en kjempebra handling. Når noen begynner å hindre Stefan i å forstå sannheten om moren klarer man ikke å legge fra seg boken. Det er veldig mye spenning fra nesten helt i begynnelsen og helt til slutten av boken.

Midt i en rose passer perfekt for deg om du liker bøker med temaet mysterier. Boken passer best for 4-6 klassinger fordi det kan være litt vanskelig å skjønne handlingen, men er lett å lese med lette ord.

Elev fra Eiksmarka skole

Bestill boka her

Translate »