En ung gutt på rundt syv år blir skylt i land med en vakker dame på en øy som heter Gwynedd. Han har ingen minner fra fortiden sin, men det viser seg at den vakre damen er moren hans. Etter å ha vært på øya i fem år finner Emrys ut at han har magiske krefter og setter ut på en farlig reise ut i det åpne hav i håp om å kanskje få noen hint om fortiden hans.

Dette er en fantasybok som handler om kampen mellom godt og ondt hvor Emrys må kjempe mot en ånd ved navn Rhita Gawr som har kongen av øya Fincayra i sin besittelse. Det er mange forskjellige merkelige vesener og masse magi. Forfatteren har skrevet kjempe bra, og har beskrevet lydene, luktene og omgivelsene som om jeg faktisk var der. Dette gjorde at jeg levde meg godt inn i boka.

Spenningen startet ganske tidlig, og når Emrys og vennene hans kom seg løs fra et problem varte det ikke lenge før de klarte å vikle seg inn i et annet. Jeg synes boka passer til barn som er rundt 10-12 år, fordi det er en relativt tjukk bok men er lett å forstå.

Synsvinkelen er bare fra Emrys sitt perspektiv og jeg synes at beskrivelsene og språket kan være litt enkle noen steder, men alt i alt er dette en veldig god bok. Både krigen mellom Emrys og hans egne krefter og kampen mellom godt og ondt fikk meg til å ville lese videre. Og til folk som er bekymrede for å gå tom for bøker de vil lese, kan jeg med glede si at det finnes to bøker til i denne serien som dere kan hygge dere med i sofaen eller senga hjemme.

Elev fra Eiksmarka skole

Bestill boka her

Translate »