Har du sett den prisbelønte TV-serien om livet til dronning Elizabeth 2. av Storbritannia og hennes regjeringstid?

«The Crown» sesong fire kom i 2020, og planen er at serien skal gå over seks sesonger med til sammen 60 episoder. Enten du har behov for å drøye ventetiden før ny sesong, eller bare er klar for en velskrevet bok, anbefaler jeg en rojal «murstein» om Dronningen, dramatiske begivenheter i kongefamilien og britisk historie.

I 1947 giftet daværende prinsesse Elizabeth seg med sin Philip, tidligere prins av Hellas og Danmark. Han sto ved hennes side da hun ble dronning i 1952 og har vært hennes prinsgemal siden. Prinsen gikk dessverre nylig bort, kun 62 dager før sin fødselsdag nummer 100 den 10. juni 2021.

I «Årene med Elizabeth» fra 2019 skriver den norske journalisten og litteraturviteren Inger Merete Hobbelstad detaljert om regjeringstiden til Dronning Elizabeth 2. Hun er den monark i verden som har sittet lengst på tronen, og har til nå overlevd hele 14 statsministre, fra Winston Churchill til Boris Johnson. I 2002 feiret hun 50 årsjubileum som regent, og nærmer seg nå neste milepæl: 70 årsjubileet i 2022.

Bestill boka fra Bærum bibliotek

Finnes også tilgjengelig som e-bok i BookBites

Bestill «The Crown» fra Bærum bibliotek

Andre bøker om kongelige som kan bestilles fra Bærum bibliotek

Translate »