Gastromagi av Manuel Pout

«Av og til tenker jeg på suppen; rødlig, dampende; jeg ser luftspeilingene helt tydelig for meg, den gåtefulle utsøkte smaken. Det er som om ganen smiler til meg…»  Dette herlige utsagnet avslutter denne sjarmerende og livskloke romanen. En perfekt liten bok for en sommerweekend!

Maten er veien til mannens hjerte heter det seg. Men her har matkunsten virkelig hatt herlige virkninger på begge kjønn.

Mannen som er fortelleren i boken fikk oppleve matens forunderlige magi da han i moden alder realiserte sin drøm om å drive egen restaurant. Som erfaren bartender var det naturlig at han tok seg av baren ved siden av det å være daglig leder. Nyetableringen gikk riktig så bra til et stort restauranthus etablerte seg i samme kvartal. Magre tider fulgte. Men da kokken Marcos ble med på laget fikk restauranten et oppsving av magiske dimensjoner.

Presist og fornøyelig blir leseren servert matgleden og magien rundt bordene. Jeg røper ikke for mye når jeg sier at Amor også trives og utøver sin magi i denne restauranten.

Lån boken i Bærum bibliotek. Også som e-bok.

 

 

 

Translate »