Min venn pingvinen av Tom Michell

Forfatteren skriver sin egen historie 40 år etter. Som eventyrlysten ung mann midt på 1970-tallet, tok han jobb som lærer på en kostskole for gutter i Argentina . På en ferietur i Uruguay kom han over en dyretragedie. En strand dekket av hundrevis av døde pingviner. Et tungt sleipt teppe av olje dekket kroppene. Men midt i det hele så han tegn til liv. Krampetrekniger i et par vinger og forsøk på å løfte et hode. «Dødskampen til en fortapt skapning», tenkte han. Han bestemte seg for å avslutte fuglens lidelser. Men da han nærmet seg stavret pingvinen seg opp. Kampklar med dirrende nebb og et livskraftig rasende blikk i den seigt rennende oljen. Her var det liv laga. Kunne den overleve hvis den ble vasket ren? En rask avgjørelse ble tatt. Dermed startet det eventyrlige forholdet mellom mann og pingvin.

Pingvinen fikk navnet Juan Salvador. Han viste seg å være en artig og sosial liten fyr. Hans tilstedeværelse endret livet til forfatteren og guttene han var lærer for.

Livet i Argentina midt på 1970-tallet var preget av politisk kaos og en løpsk økonomisk situasjon. Forfatteren forteller godt om landets dramatiske situasjon og om hvordan dette preget den jevne argentiners liv. Faktaopplysningene han gir om pingviners liv og eksistens er også interressant lesning.

En våken og vittig roman som passer for både menn og kvinner i alle aldre!

Lån romanen som papir-, lyd- eller e-bok

Translate »