Hest, hest, tiger, tiger
Mette Eike Neerlin

«Mama huhu» er kinesisk, og betyr: Ikke helt bra, men det kunne vært verre. Akkurat sånn som livet til Honey.

Se for deg dette:
Du bor og går på skole i København, og har et syndrom som kalles hareskår, eller leppeganespalte, og synes derfor ditt eget ansikt ser helt skjevt ut. Du har en hjerneskadet storesøster som helst bare vil være sammen med deg, og bare vil male dørskilt HELE tiden. Foreldrene dine er skilt, og faren din ringer deg av og til for å ta deg med på kafe for å drikke kakao, men det han egentlig vil er å låne (eller få!) penger av deg.

Slik er virkeligheten til Honey, som faktisk klarer å holde motet oppe selv om så mye i livet hennes er rimelig spesielt. Hun handler, hun lager mat, og hun ordner opp i det meste. Problemet er at hun lyver, og en dag mister hun helt kontroll over lyvingen. Det starter med at hun går inn på en buss det ikke var meningen at hun skulle gå inn på. Honey roter seg opp i flere situasjoner der hun må lyge mer og mer, og plutselig treffer hun en som skal endre livet hennes… Da starter en historie om et nytt og spesielt vennskap, og om hvordan Honey skal klare å ordne opp etter all lyvingen.

Hest, hest, tiger, tiger er en bok som kan vise deg et helt annet liv enn det du lever selv. Eller kanskje har du det litt som Honey? Uansett, denne boken har litt av alt – den er trist, morsom, alvorlig og tullete. Boken har vunnet flere priser, og oversettelsen fra dansk til nynorsk er lett å lese. En utrolig god og gripende høytlesingsbok for eldre barn, ungdom og voksne.

Bestill boken fra Bærum bibliotek her. 

Translate »