Beck – Colors

Multiinstrumentalist, scientolog og pop-ikon Beck Hansen er en til tider vanskelig fyr å bli klok på. Han veksler uanstrengt mellom sjangere og uttrykk, og man vet aldri helt hvilken utgave av Beck man får før man setter på skiva. På «Colors» er heldigvis Beck tilbake i sitt mest radiovennlige og sprudlende humør, noe jeg ikke hadde forventet, etter den nydelige, men tungsindige «Morning Phase» fra 2014.

Personlig liker jeg Beck absolutt best når han er litt tullete og i dansehumør. «Colors» er gjennomgående up-beat pop, men med Becks sjangerforståelse, omfatter dette alt fra hip-hop beats til Police-aktige gitarriff. Musikere i toppsjiktet, som Justin Meldahl-Johnsen og Joey Waronker har i mange år bidratt til å gjøre Becks pop-perler, noe av det mer funky på denne siden av Jamiroquai. Nå er riktignok ingen av de to nevnte gutta med på «Colors», men det gjør ingenting, det groover uansett superbra.

Noe av det mest interessante med Beck, uansett periode eller album, er komposisjonene og detaljene som han investerer så mye tid i. Lydbildet er alltid fullt av kule elementer, samples, koringer, synther og gitarer, gjerne langt bak i miksen. Det er noe av det som skiller Becks pop-låter, fra røkla. Samt at produksjonen, som vanlig, er helt Rolls-Royce!

Tekstene til Beck er også alt annet enn konvensjonelle pop-tekster. Selv om den klassiske kjærligheten er et gjennomgående tema, er det så mye symbolikk, abstrakte bilder og underfundige linjer i tekstene at de burde være pensum for middelmådigheter som Ed Sheeran (sorry, sikkert mange som er uenige her).

Kanadiske Leslie Feist dukker også opp med gjestevokal på «I’m so free», hun er for tiden aktuell med sin egen godskive om dagen, nemlig «Pleasure».

«Colors» er et knallsterkt pop-album fra start til slutt. Vil du alikevel teste vannet først, anbefaler jeg deg å sjekke ut tittelkuttet «Colors», «Dear life», «No distraction» og «Dreams» først. Dette er i mine ører de mest umiddelbare hit’ene på plata, men vær så snill, spill hele!

Trykk her for å låne «Beck – Colors»

Translate »