Det gis ut mye musikk året rundt, og 2019 har allerede hatt mye å by på. Så hvorfor vente til julestresset bobler i kroppen før det lages lister? Denne ukens musikalske anbefalinger er noe så enkelt som en svært subjektiv syv-på-topp-liste over album som er verdt å sjekke ut fra årets seks første uker. Alle kan i løpet av kort tid lånes på biblioteket, enten som CD eller vinyl, så følg med, og let gjerne rundt i resten av samlingen vår etter nye og gamle godbiter:
https://brmweb.barum.folkebibl.no/cgi-bin/websok?mode=sok&st=a#soket

 

1. Erlend Ropstad – Brenn siste brevet
Ropstad har i skrivende stund ennå ikke solgt ut konserten på Rockefeller i kveld, fredag 8. februar. Det ferske albumet hans har fått strålende omtaler rundt om i diverse musikkredaksjoner. En hybrid av Springsteen og Thåström, med sørlandsk dialekt, er faktisk noe av det tøffeste og mest gripende du kan bli servert av norsk musikk om dagen. Tekster og gitarriff leveres med like stor kraft, så her er det bare å la rockefoten slå seg løs.

2. Misty Coast – Melodaze
Linn Frøkedal og Richard Myklebust (begge fra The Megaphonic Thrift) har nylig gitt ut sitt andre album. Nok en gang er det låter med en deilig sommergitar i sentrum, med elektroniske og rocka elementer side om side. 22. mars er det konsert på BLÅ i Oslo.

3. Spielbergs – This Is Not The End
En etterlengtet debutskive fra norske indierockere. De har allerede rukket å få mye pressedekning i utlandet for sin spenstige powerrock, og dette er helt klart ikke the end, det er bare begynnelsen. I morgen er det releaseparty på Revolver i Oslo, før de reiser over et lite hav, for å dra på turné i Premier League-land.

4. Sharon van Etten – Remind Me Tomorrow
Hennes nye album hviler tungt på et teppe av synther, og tar et lite, men vellykket steg bort fra tidligere album. Likevel er det sterkt gjenkjennelig van Ettensk oppbygging av låter og melodilinjer, i vekslende tempo og med tidvis høy score på en svulstighetsskala, uten at det tipper over.

5. Cherry Glazerr – Stuffed & Ready
Album nummer tre fra denne gjengen er fylt med drivende rockelåter, med grønsjete gitarer som spinner av sted i en rytme ala 1990-tallets, i ordets rette forstand, indieband. Et album å slenge inn på spillelista til fredagsfesten.

6. Better Oblivion Community Center – Better Oblivion Community Center
Dette er det første albumet til en duo bestående av Phoebe Bridgers og Conor Oberst (Bright Eyes). Med utgangspunkt i en slags folkpoprock, beveger de seg ut og inn av ulike sjangere med bravur. 1. mai spiller de på Rockefeller.

7. Mats Eilertsen – And Then Comes The Night
Kontrabassen hans har vært et stødig innslag i mange utgivelser gjennom flere år. Her har han med seg Harmen Fraanje (piano) og Thomas Strønen (trommer), og sammen legger de igjen myke jazztoner i øregangene. De kan oppleves live i Moss søndag 10. februar.

Translate »