Riddere, hekser og prikkedøden av Simon Stranger og Helena Lindholm

Velkommen til middelalderen! Svartedauden herjer på sitt verste og kongen har bestemt at alle hekser skal fanges for å stoppe den mystiske sykdommen. Det er en tid med massevis av overtro og hekser får skylda for mye.

Helena står og lager middag i ro og fred da kongens soldater stormer inn i huset og beskylder henne for å være heks. Selv om hun insisterer på at det ikke er heksebrygg i gryta og at feiekosten ikke er til å fly på, blir hun sperret inne i det høyeste tårnet på slottet. Med listighet og lureri klarer hun å rømme, og den første hun møter på sin vei er ridder Simon som har ridd på grisen Rosinante helt fra Spania. De blir gode venner og sammen bestemmer de seg for å løse mysteriet med Svartedauden. Det blir en spennende og eventyrlig reise ned gjennom Europa hvor pesten har satt sine spor over alt. De har dårlig tid, for kongens menn er hakk i hæl. Vil Simon og Helena klare å løse gåten? Og hva i all verden har føtterballspiller Martin Ødegård med alt dette å gjøre?

Kokotopia er en helt ny serie som tar deg med inn i verdenshistorien på en sprø og spøkefull måte. De historiske hendelsene er mildt sagt satt på spissen, men er du i tvil om fleip eller fakta kan kokopediaen bakerst i boka gi deg svarene.

Morsomme detaljer og komiske ordspill gjør dette til en lettlest og humoristisk bok som jeg tror vil begeistre mange barn. Her er det bare å glede seg til neste bok i serien som kommer allerede i mai. Da kan vi bli med Helena og Simon til oldtiden.

BESTILL BOKA FRA BÆRUM BIBLIOTEK!

 

 

Translate »