A Deadly Education av Naomi Novik

Den vanskelige skolehverdagen er tema for mang en bok og film, og spesielt livet på kostskole blir ofte portrettert i all sin gru. Scholomance i Naomi Noviks bok A Deadly Education er den verste kostskolen av dem alle.

Det finnes ingen trygge steder for de unge magikerne som får undervisning ved Scholomance. Skolen kryr av fæle demoner som tiltrekkes av elevenes magibruk, og de kan dukke opp hvor som helst, når som helst. Elevene får dessuten ikke forlate Scholomance før skolegangen er fullført.

Målet med utdanningen er å overleve avgangseksamen og returnere til verden utenfor. For å få til dette må elevene først komme seg forbi en sverm av demoner klare til å fortære dem. Den beste sjansen de har til å overleve er å danne allianser med hverandre. Med andre ord: havner du nederst på den sosiale rangstigen kan du like godt legge deg ned og bare vente på å dø.

Galadriel er på bunnen av rangstigen. På tross av at hun er datter av en legendarisk godhjertet heks er hun selv kun i stand til å utføre mørk magi. De andre elevene lærer trylleformler som renser vann, Galadriel lærer trylleformler som dreper alle andre i rommet. Redd for å bli avslørt og for å skade andre holder hun seg mest for seg selv. Alt endrer seg når skolens noe ufrivillige helt, som redder de andre elevene minst en gang i uka, begynner å fatte en interesse for henne.

Grøss møter tenåringsdrama i det som er første bind av serien The Scholomance. Jeg hørte A Deadly Education som lydbok i appen Libby.

Du kan også bestille papirboka fra Bærum bibliotek

Translate »