Enders spill av Orson Scott Card

For mange år siden ble jorden angrepet av insektlignende romvesener. Jordens befolkning kjempet tappert og selv om de mistet mange, klarte de å sende romvesenene på flukt. For at noe lignende aldri skulle skje igjen, bestemte menneskene seg for at de skulle være forberedt på alle mulige scenarioer. De bygget romstasjoner hvor soldater skulle få den treningen som var nødvendig for å bekjempe fiendene.

Flere år har gått og jorden har ikke vært under flere angrep. Militæret begynner å rekruttere yngre mennesker, da de er raskere til å lære kompliserte oppgaver.

Ender Wiggin er yngst av tre barn og er bare seks år da han blir rekruttert til krigsskolen. Det viser seg at Ender er en veldig smart gutt. Han utmerker seg spesielt i strategi og får etter hvert kommando over sitt eget lag. Ender lærer også at alle hans avgjørelser kan få dødelige konsekvenser.

Dette er en veldig spennende og psykologisk bok som jeg ikke kan få anbefalt nok. Boka er en av mine absolutt favoritt bøker og en jeg alltid kommer tilbake til når jeg vil lese en spennende bok.

Enders spill er en Sci-fi klassiker som er like aktuell i dag som den gang den kom ut på engelsk i 1985.

BESTILL BOKA FRA BÆRUM BIBLIOTEK HER

Translate »