Har du en lesehest i huset som ikke får nok av faktabøker? Her tipser vi om tre lettleste nyheter, der tema varierer mellom 2. verdenskrig, eldgammel historie og skikkelig ekle fakta!

2. verdenskrig i Norge på 1-2-3
Cecilie Winger og Helena Lindholm

Å lære om historie samtidig som man trener på å lese er ingen dum idé! Forfatter Cecilie Winger tar deg med tilbake i tid, og skriver om hvordan mange barn i Norge opplevde 2. verdenskrig. Hvordan var det å gå på skolen, og var det skummelt å være barn under krigen? I tillegg skriver hun om hva som egentlig skjedde i krigsårene, og om hvem Hitler var. På bokens 72 sider får du et lettfattelig første møte med historien om 2. verdenskrig i Norge. Med gode illustrasjoner og til tider humoristisk vri er dette en fin inngang til et stort tema. Cecilie Winger har tidligere skrevet Norgeshistorien på 1-2-3 og Vikinger på 1-2-3 i samme stil, og de kan også lånes hos oss.

Bestill boken fra Bærum bibliotek.

 

Det gamle Egypt
Eldrid Johansen og Thomas Malme Madsen

Du kjenner kanskje til mumier og pyramider, og vet at det fantes faraoer før i tiden? I denne boken lærer du mer om dette, og om alt det andre spennende som skjedde i oldtidens Egypt! Det gamle riket var et av verdens første sivilisasjoner, og fantes før vi i det hele tatt var kommet til vikingtiden her i Norge. I boken finner du mange morsomme illustrasjoner som forklarer alle faktaene. Du kan lese gjennom tidslinjen for de forskjellige dynastiene, se på oversiktskart over Egypt, og lese mer om elven Nilen og hvor viktig den var for menneskene som levde da. Et kapittel handler om dyr, og at det var viktig for folk å ha kjæledyr i det gamle Egypt. Et annet kapittel forklarer hvorfor det gamle egyptiske riket til slutt tok slutt og forsvant. En super bok for de som liker historie!

Bestill boken fra Bærum bibliotek.

 

Ekkelt
Alexander H. Sandtorv og Linn Isabel Eielsen

Æsj! I denne boken kan du lese om virkelig ekle ting, som diaré, promp, lukten av døde dyr og slimete ting! Og hvorfor synes noen det er skikkelig ekkelt å høre en kniv som skraper mot en tallerken? Det er faktisk ganske spennende å finne ut av hva det er med sånne ting vi synes er så motbydelig. Men en liten advarsel er på sin plass, du skal være tøff for å klare å lese alt det ekle det står om i denne boken. En av fortellingene handler om en gammel dame som måtte til legen for å få ut et insekt som hadde bestemt seg for å bo inni øret hennes. Et annet sted i boken får du tips til hvordan du kan få prompene dine til å lukte ekstra ille. For ikke å glemme oppskriften på å lage ditt eget slim. Urk, æsj og blæh!

Bestill boken fra Bærum bibliotek

Translate »