Usynlige Emmie av Terri Libenson

En hemmelig lapp på avveie blir opptakten til en av de pinligste skoledagene i Emmies liv. Det var ikke meningen at noen skulle se lappene hun og Brianna skrev på tull. De skulle bare ha det gøy og overgå hverandre i å skrive søtsuppete, klissete kjærlighetsbrev. På vei til timen mister Emmie lappen med Tylers navn på, gutten hun er forelsket i. Selvsagt er det Joe, klassens plageånd, som plukker den opp.

Emmie er en stille og sjenert jente som elsker å tegne. Sammen med bestevennen Brianna kan hun slappe av og være seg selv, men på skolen er hun stille og føler seg nesten usynlig. Emmie blir ikke mobbet, hun blir rett og slett bare ikke lagt merke til. Det beste med å begynne på ungdomsskolen er at hun slipper å ta skolebussen, men så fort hun kommer inn i skolegården knyter det seg i magen.

Katie er også forelsket i Tyler. Hun er dessuten Emmies rake motsetning, alt Emmie ønsker å være, ja nesten for perfekt. Er det mulig at verdens kjipeste dag kan ende godt? Slutten har en overraskende vri som kom uventet, i hvert fall på denne leseren.

Katies del av historien er fortalt i store fargerike tegneserieruter. Terri Libenson er både forfatter og illustratør, og forteller innledningsvis at det er tretten år gamle Terri som er inspirasjon for boka. Den er både morsom og lettlest, og hvis du i tillegg liker bøkene til Raina Telgemeier er jeg ganske sikker på at du vil like denne.

BESTILL BOKA FRA BÆRUM BIBLIOTEK!

Translate »